Ivanka Trump'tan United Kingston gafı!

donald trump Boris Johnson Ivanka Trump United Kingdom
Ivanka Trump'tan United Kingston gafı!

İngiltere'nin yeni başbakanı Boris Johnson'ı attığı bir tweetle kutlayan Donald Trump'ın Ivanka Trump'ın Birleşik Krallık anlamına gelen United Kingdom yerine yanlışlıkla United Kingston yazması dikkat çekti. Trump, tweeti daha sonra sildi

Dünyada Boris Johnson'ın İngiltere'nin yeni başbakanı olarak seçilmesinin yankıları sürüyor. Johnson'a birçok ülke liderinden tebrik ve kutlama mesajları gitti. Tebrik edenlerden biri de ABD Başkanı Donald Trump'ın kızı ve Beyaz Saray Danışmanı Ivanka Trump oldu.
Attığı bir tweetle Johnson'ı kutlamak isteyen Ivanka Trump, Birleşik Krallık anlamına gelen 'United Kingdom' yerine yanlışlıkla 'United Kingston' yazması twitterda gündem oldu.

Trump, "United Kingston'ın yeni başbakanı Boris Johnson'a tebrikler" yazdığı tweeti daha sonra sildi ve düzeltilmiş versiyonunu yeniden paylaştı. 

TRUMP DA BENZER HATA YAPMIŞTI

Haziran ayında sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump, Prince of Wales yerine Prince of Whales (Balinalar Prensi) yazmıştı.    

Trump sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "Her gün 'yabancı hükümetlerle' buluşup konuşuyorum. Daha yeni İngiltere Kraliçesi (Birleşik Krallık), 'Balinalar Prensi', İrlanda Başbakanı, Fransa Cumhurbaşkanı ve Polonya Cumhurbaşkanı ile görüştüm. Ve 'her şey' hakkında konuştuk." ifadelerini kullandı.

Ivanka Trump Boris Johnson