İtalya'da buluşan aşırı sağcı liderlerden göç karşıtı mesaj: Marine Le Pen'de katıldı

göçmen krizi İtalya Fransa Dünya haberleri
İtalya'da buluşan aşırı sağcı liderlerden göç karşıtı mesaj: Marine Le Pen'de katıldı

Aşırı sağcı Lig Partisi'nin Lideri Salvini, göçü demokratik açıdan engellemek için her şeyi yaptığını ve yapmaya devam edeceğini söyledi. Mitinge Fransız siyasetçi ve Ulusal Birlik Partisi üyesi Marine Le Pen de katıldı.

İtalya'da hükümetin koalisyon ortağı aşırı sağcı Lig Partisi'nin lideri aynı zamanda Başbakan Yardımcısı ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Matteo Salvini, göçü, demokratik açıdan engellemek için her şeyi yaptığını ve yapmaya devam edeceğini söyledi.

Aşırı sağcı Lig Partisinin her yıl Pontida'da düzenlediği geleneksel mitinge bu yıl, Salvini ile Fransız aşırı sağcı siyasetçi ve Ulusal Birlik (RN) Partisi üyesi Marine Le Pen de katıldı.

Mitingin ev sahibi Salvini, iktidarın büyük ortağı İtalya'nın Kardeşleri (FdI) partisi ve diğer küçük ortak Forza Italia ile oluşturdukları sağ koalisyonun 5 yıl boyunca süreceğini söyledi.

Basında FdI lideri ve Başbakan Giorgia Meloni ile aralarında anlaşmazlık olduğuna dair çıkan haberlere de değinen Salvini, "Bugün ben buradayım Giorgia da Lampedusa'da, aynı hedefin ve ortak kaderin senteziyiz. Bizi bölemeyecekler." dedi.

İtalya'nın Lampedusa Adası'na son günlerde yaşanan düzensiz göçmen akınına değinen Salvini, "Göç konusunda, felakete dönüşme riski taşıyan bir işgali, demokratik açıdan engellemek için her şeyi yaptım, yapmaya hep birlikte devam edeceğiz." diye konuştu.

Salvini, bir çocuğun, bir anne ve bir babası olması hakkını savunduğunu belirterek, "taşıyıcı anneliğe" karşı olduğunu vurguladı.

Salvini, Emmanuel Macron ya da Marine Le Pen arasında bir seçim yapmak durumunda kalırlarsa şüphesiz biçimde Le Pen'i destekleyeceğini de ifade etti.

LE PEN'DEN SALVİNİ'YE ÖVGÜ

Le Pen de bugün bu mitinge Salvini ile katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Siz İtalya'da, biz Fransa'da aynı şeyin mücadelesini veriyoruz; özgürlük için, vatan için. Özgürlüğü ne kadar önemsediğinizi biliyorum." dedi.

Salvini'nin, 2018-2019 döneminde İçişleri Bakanlığı yaptığı sırada göçmenleri kurtaran sivil toplum kuruluşlarının gemisini İtalyan limanlarına yanaşma izni vermediğini hatırlatan Le Pen, "Limanlarımızı savunuyoruz aynı Matteo'nun gücü varken, büyük bir cesaret ve mücadeleyle çok parlak şekilde yaptığı gibi." dedi.

Le Pen, Avrupa'ya yönelik son düzensiz göç akınlarının "organize" olduğunu savundu.

Le Pen, dün Fransa'da "Ulusların ve Milletlerin Hakları Bildirgesi"ni sunduğunu hatırlatarak, yaşamlarını, alışkanlıklarını, geleneklerini, mutfaklarını kısacası kimliklerini, gericiliğe karşı savunmaları gerektiğini söyledi.

Lig Partisi kaynaklarının paylaştığı bilgide, Salvini ve Le Pen'in, bugünkü mitingden memnun oldukları ve "Avrupa'yı değiştirme" konusunda uzlaştıkları, bu kapsamda yıl sonuna doğru solun karşısında yer alan tüm alternatif partilerle büyük bir etkinlik yapmak konusunda anlaştıkları belirtildi.

 

Kaynak: AA

Lig Le Pen göç