İtalya'nın Robinson Crusoe'su 32 yıldır yalnız yaşadığı adadan ayrılıyor

İtalya
İtalya'nın Robinson Crusoe'su 32 yıldır yalnız yaşadığı adadan ayrılıyor

1989'da eşi ve üç arkadaşıyla birlikte Atlantik'e doğru yol alırken Sardunya yakınlarındaki Budelli adasında mahsur kalan İtalyan Robinson Crusoe olarak bilinen 81 yaşındaki Mauro Morandi'den adadan ayrılması istendi. 32 yılını adada yalnız başına geçiren yaşlı adam, "Çok üzülüyorum" dedi

Eski bir öğretmen olan, 32 yıl önce İtalya’dan Polinezya’ya yelken açmaya çalışırken yanlışlıkla Sardunya kıyılarındaki Budelli Adası’na gelen Mauro Morandi, Sardinya açıklarındaki adanın berrak suları, mercan kumları ve gün batımına aşık olup kalmaya karar verdi. Adanın bekçisinin de şans eseri emekli olması üzerine, teknesini satıp görevini devraldı.

O zamandan beri adada yaşayan Morandi, milli park yetkililerinin 2016 yılından beri adayı terk etmesi taleplerine daha fazla direnemedi, "Kavgadan vazgeçtim. 32 yıl sonra burayı terk ettiğim için çok üzgünüm. Bana evimde yapılacak işler olduğunu söylediler ve bu sefer gerçek gibi görünüyor." dedi ve takımadaların en büyük adası olan La Maddalena yakınlarındaki küçük bir daireye taşındığını söyledi. 

"Ana şehrin eteklerinde yaşıyor olacağım, bu yüzden sadece alışveriş için oraya gideceğim ve geri kalan zamanı kendimi kendime değerlendireceğim. Hayatım çok fazla değişmeyecek, yine de denizi göreceğim. Budelli'ye gelince, umarım birisi onu benim kadar iyi koruyabilir" dedi.

Morandi, adada kalmak için bir ödeme yapmayı reddederken, sahil kıyılarına vuran plastik atıkları temizleyerek ve gelen ziyaretçilere ekosistem ve doğanın nasıl korunması gerektiği hakkında bilgi vererek hayatını sürdürmüştü. 

İtalya'nın Robinson Crusoe'su 32 yıldır yalnız yaşadığı adadan ayrılıyor - Resim : 1

KARANTİNADA SIKILANLARA FİKİRLER VERMİŞTİ

Adada yalnız yaşayan ve bu konuda tecrübeli olan Morandi, izolasyonla ilgili tavsiyeler vermişti. 

"Burada iyiyim, korkmuyorum, kendimi güvende hissediyorum. Adada hiçbir risk yok. Kimseye adaya gelmiyor, denize açılan tek bir tekne bile yok." demiş, sıkıldığı için Instagram paylaşımları yapmaya başlamıştı. "Kumsalların, vahşi yaşamın fotoğraflarını çekerek, düzenleyerek ve tabii İnstagram’da paylaşarak zaman öldürüyorum. Çok fazla takipçim var." diyen İtalyan, birkaç hafta evde kalmanın üzülecek bir şey olmadığını hatta iç değerlendirme için bir fırsat olduğunu söylüyor. Morandi, bütün bir adada tek başına olmasına rağmen, zor kışlar sebebiyle aylarca evde kalmak zorunda olabiliyor.

"Her kış kendimi evime kapatıyorum, aylar boyunca adada neredeyse hiç dolaşamıyorum. Bunun yerine ön verandada zaman geçiriyorum. Neden insanlar iki üç hafta evde kalamazlar ki? Gerçekten anlayamıyorum. Çok okuyorum ve düşünüyorum. Birçok insanın okumaktan korktuğunu düşünüyorum çünkü eğer yaparlarsa, bir şeyler düşünmeye başlayacaklar. Bir şeyi farklı bir ışık altında görmeye başlar ve eleştirel olursanız, ne kadar sefil bir hayat sürdüğünüzü, ne kadar kötü bir insan olduğunuzu ya da yaptığınız kötü şeyleri görebilirsiniz. Evde kalmak ve hiçbir şey yapmamak birçok insan için zor. Kendilerine katlanamıyorlar ve evde kalmak da insanları bununla yüzleşmeye zorluyor. Ben kendimi hiç yalnız hissetmiyorum. İnsanların değişeceğine inanmıyorum. Belki bazı insanlar değişebilir ancak çoğu insan konfor ve çılgın yaşam tarzlarına alışkın."

Kaynak: Haber Global TV

İtalya Robinson Crusoe