İtalya'da tüyler ürperten görüntü... Koronavirüs kontrolden çıktı!

İtalya koronavirüs
İtalya'da tüyler ürperten görüntü...  Koronavirüs kontrolden çıktı!

İtalya'da koronavirüsün kontrolden çıkmasıyla birlikte sağlık sistemi de alarm veriyor. Napoli'deki Cardarelli Hastanesinin acil servis birimindeki bir tuvalette yerde hayatını kaybetmiş yatan bir hastaya ait olduğu ifade edilen görüntüler şoke etti.

İtalya'dangelen görüntüler sadece ülkede değil tüm dünyada büyük infial yarattı. Koronavirüs salgını  (Covid-19) ülkeyi çok sert şekilde vurunca hastalar hastane koridorlarına taştı, sağlık sistemi tamamen kilitlendi. 

Ülke basınında çıkan haberlere göre, güneydeki Napoli kentinin merkezi olduğu Campania Bölgesi'nde hasta sayılarının artması ve sağlık sisteminin zorlanması sebebiyle dramatik görüntüler ortaya çıkmaya başladı. ÖzellikleCardarelli Hastanesi'nin acil servis birimindeki bir tuvalette yerde hayatını kaybetmiş yatan bir Covid-19 hastasına ait olduğu ifade edilen görüntüler sosyal medyada ve yazılı basında geniş yankı buldu.

Söz konusu görüntüde diğer Covid-19 hastalarının da birbirlerine yakın sedyelerde tedavi edildikleri görüldü.

İtalya'da tüyler ürperten görüntü...  Koronavirüs kontrolden çıktı! - Resim : 1

Il Messaggero gazetesinin haberinde, ülkede infiale yol açan görüntüler sonrası Sağlık Bakanı Roberto Speranza'nın, Campania'daki durumu incelemesi için iki müfettiş gönderdiği belirtildi.

Campania Bölgesi’nde hastanelerin yetersiz kalması nedeniyle bazı hastaların tedavi olmak için kuzeydeki Lazio Bölgesi’ne gittikleri ifade edildi. Kuzeydeki Torino kentinde de İtalyan ordusunun Juventus Futbol Kulübünün stadının çevresine sahra hastanesi kurduğu bildirildi.

VAKA SAYISI HIZLA YÜKSELDİ

Salgının ikinci dalgasıyla ilk dalgadaki ulusal boyutta genel karantina tedbirinin yerine bölgesel tedbirler uygulayan İtalyan hükümetinin Campania'daki risk seviyesi dolayısıyla tedbirleri artırıp arttırmamayı gelecek verilere göre değerlendireceği belirtiliyor.

İtalya Tabipler Birliği başta olmak üzere farklı branşlardan doktor ve hemşire birlikleri ise ülkede sağlık sisteminin çökmemesi için topyekun karantina uygulamasına gidilmesi çağrısı yapıyor.
 
Salgının ikinci dalgasına diğer Avrupa ülkelerine göre daha geç giren İtalya'da vaka sayıları son bir ayda hızlı şekilde yükseldi.

Sağlık Bakanlığı'nın günlük açıkladığı verilere göre, İtalya'da son 24 saatte 37 bin 978 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu. Bugünkü vaka sayısı, salgının başladığı şubat ayından beri ülkede bir günde kaydedilen ikinci en yüksek vaka sayısı oldu.

İtalya koronavirüs