İsveç'teki provokatif eylem sonrası Irak'tan flaş hamle... İadesini istedi!

İsveç Irak Dünya haberleri
İsveç'teki provokatif eylem sonrası Irak'tan flaş hamle... İadesini istedi!

Iraklı yetkililer, Kurban Bayramı’nın ilk gününde İsveç başkenti Stockholm’de bulunan bir caminin önünde Kur’an-ı Kerim yakan Irak uyruklu Salvan Momika’nın iade edilmesini talep etti.

İsveç’in başkenti Stockholm’de perşembe günü bir caminin önünde Kur’an-ı Kerim yakan Irak uyruklu sığınmacı Salvan Momika’nın gerçekleştirdiği eyleme tepkiler sürüyor. Irak hükümeti, Salvan Momika’nın yargılanmak üzere ülkeye iade edilmesini talep etti.

Irak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmet Sahhaf konuya ilişkin yaptığı açıklamada Momika’nın Irak uyruklu olduğunu kaydederek, “Bu nedenle bu kişinin Irak yasalarına göre yargılanması için İsveç hükümetinden teslim edilmesini talep ediyoruz” şeklinde belirtti.

Sahhaf, Irak hükümetinin daha önce İsveç makamlarından Kur’an’ı Kerim’e yapılan hakaretlere son verilmesi için talepte bulunduklarını da hatırlattı.

PROTESTO NOTASI VERİLDİ

Öte yandan, Irak Dışişleri Bakanlığı, Kur’an-ı Kerim’e yönelik eylemden dolayı İsveç’in Bağdat Büyükelçisi Jessica Svardström’ü bakanlığa çağırarak protesto notası vermişti.

Kaynak: İHA

Irak İsveç