İşte Rusya'nın yeni McDonald's'ı: Vanya Dayı

Rusya Ukrayna Rusya Ukrayna Savaşı Dünya haberleri
İşte Rusya'nın yeni McDonald's'ı: Vanya Dayı

Rusya'nın Ukrayna işgali sonrası birçok ülke sert yaptırım kararı aldı. Birçok şirket Rusya'daki faaliyetlerini durdurma kararı aldı. Bunların başında McDonald's gibi fastfood zinciri geliyor. Rusya ise yeni McDonald's, Vanya Dayı'sını duyurdu.

McDonald's'ın yerini alması planlanan Rus restoran zincirinin, fast-food devinin ünlü altın rengi kavislerine son derece benzeyen bir logo sunduğu bildirildi.

Basında yer alan haberlere göre, geçen hafta Vanya Dayı ('Uncle Vanya's') markasının ticari marka kaydı başvurusu Rus makamlarına yapıldı.

fasd foood

Küresel markalar Vladimir Putin'in Ukrayna istilasına karşı çıkmaları yönünde tüketici baskısına maruz kalırken McDonald's da geçen hafta yaptığı açıklamada Rusya'daki 847 restoranının tümünü geçici olarak kapatacağını açıklamıştı.

RUSYA'DAKİ VANYA DAYI KİMDİR?

Vanya Dayı (Rusça: Дядя Ваня), Rus oyun yazarı Anton Çehov'un 1897 yılında yayımlanan tiyatro oyunu. Eser, ilk kez 1899 yılında Moskova'daki Moskova Sanat Tiyatrosu'nda Konstantin Stanislavski'nin yönetmenliğinde sahnelendi.

Çehov, ülkesi Rusya'nın ekonomik ve toplumsal olarak karışık olduğu bir dönemde yazdığı Vanya Dayı'da namusuyla çalışan ve kazandığı ile yetinmeye çalışan Vanya ve yeğeni Sonya ile çalışmadan gösterişli bir hayat süren Profesör Serebryakov ve genç karısı Yelena arasındaki çatışmayı anlattı

Kaynak: Vikipedi

INSTAGRAM'A DA ALTERNATİF ROSSGRAM

Instagram’a erişimin 14 Mart’ta engellenmesinin ardından Rus teknoloji girişimcileri, ülkede kullanılmak üzere yerli bir fotoğraf paylaşım uygulamasını piyasaya sürmek için kolları sıvadı.
Sputnik'in projenin resmi internet sitesine dayandırdığı habere göre, Rossgram olarak bilinen yeni uygulama, 28 Mart’ta faaliyete girecek. Bu uygulamanın bağış toplama işlevi ve belirli içeriklere ödeme yapılarak erişim sağlanması gibi özellikleri olacak. Uygulama Android ve iOS sistemleri ile kullanılabilecek.

russia

Rossgram hesabına, Instagram hesabındaki veriler de aktarılabilecek. Uygulama ilk önce, önde gelen bloggerlar, sponsorlar ve yatırımcıların erişimine açık olacak. Sıradan kullanıcılarsa uygulamaya nisan ayında ulaşabilecek.

Rossram’ın İnternet Pazarlama Müdürü Aleksandr Zobov, Vkontakte hesabında yaptığı açıklamada, “Partnerim Kirill Filimonov ve developer ekibimiz böyle bir gidişata zaten hazırdı ve yurttaşlarımızın sevdiği popüler sosyal ağın Rus muadilini yapma fırsatını kaçırmamaya karar verdi” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Global TV

McDonald's Rusya