İsrailliler Alman oluyor!

Almanya İsrail Dünya haberleri
İsrailliler Alman oluyor!

Son istatistiklere göre, geçtiğimiz yıl 3 bin 700 İsrailli, Alman vatandaşlığına sahip oldu. Almanya'da yaşayan İsrail vatandaşlarının sayısı ise 14 binden fazla olarak kaydedildi.

Başbakan Binyamin Netanyahu'nun tekrar seçilmesinin ardından, Alman vatandaşlığına geçmek isteyen İsrailli sayısında artış görülüyor.

Diğer taraftan, Almanya'da aşırı sağcı Alternatif (AfD) Partisi anketlerde rekor düzeylere ulaşmış durumda.

İsrail'deki şirketler, son dönemde Alman vatandaşlığına geçmeyi düşünenlerin sayısında büyük bir artış olduğunu açıkladı. Geçtiğimiz yıl 3 bin 700 İsrailli, Alman vatandaşlığına geçti. Almanya'da yaşayan İsrail vatandaşı sayısı ise 14 binden fazla.

Ancak İsrailli bireyler için Almanya'da yaşamak bazı zorlukları da beraberinde getiriyor. 

Alman polisi, son günlerde İbranice konuşan bir kişinin telefonla saldırıya uğradığını bildirdi ve saldırının anti-semitik motifler taşıyıp taşımadığı şu an araştırılıyor.

Bu saldırı, AfD'nin yükselişe geçtiği bir dönemde gerçekleşti. Anketlere göre AfD, şu anda Almanya'nın en popüler ikinci partisi konumunda. Parti, haziran ayında ilk defa bölgesel bir seçimi kazandı.

Geçmişte bir AfD politikacısı, Berlin'deki Holokost anıtını "utanç anıtı" olarak nitelendirmişti.

Yazar Tomer Dotan-Dreyfus da, ülkesinden Almanya'ya göç eden ve sayıları giderek artan İsraillilerden biri. 2011 yılında Başbakan Binyamin Netanyahu'nun politikalarına karşı çıktığı için İsrail'i terk etti.

Tomer'a göre, Netanyahu'nun tekrar seçilmesi ve büyük protestolara neden olan yargı reformları, İsraillileri Netanyahu'nun izinden gitmeyi düşünmeye itiyor.

 

Kaynak: Haber Global TV

Almanya Dünya haberleri İsrail son dakika vatandaşlık