Biden, Gazze'deki hastane saldırısına 'patlama' dedi

Hamas Joe Biden

İsrail'e giden ABD Başkanı Joe Biden, basın toplantısında ve sonrasında açıklamalarda bulundu. Biden, "Hamas öyle katliamlar yaptı ki DEAŞ daha makul hale geldi" dedi. "İsrail'in 11 Eylül'ü" tanımlamasında bulunan Biden, "Kongre'den İsrail için benzeri görülmemiş bir destek paketi isteyeceğim" dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, Tel Aviv'e ziyarette bulundu. Bu sabah İsrail'e inen Biden ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu bir araya geldi. Netanyahu, Biden'a ABD'nin İsrail'e verdiği kesin destek için teşekkür etti.

Netanyahu, "Hamas 7 Ekim'deki saldırıda 1.400 İsrailli'yi öldürdü. Uluslararası toplum Hamas'ı yenilgiye uğratmak için birlik olmalı. İsrail'i desteklediğiniz ve sergilediğiniz ahlaki netlik için teşekkür ediyoruz" dedi.

BIDEN: HAMAS 31 AMERİKAN VATANDAŞINI DA ÖLDÜRDÜ

ABD Başkanı Joe Biden ise, "Hamas 31 Amerikan vatandaşını da öldürdü. Hamas öyle katliamlar yaptı ki DEAŞ daha makul hale geldi. Hamas, tüm Filistin halkını temsil etmiyor. ABD, İsrail'in kendini savunmak için ihtiyaç duyduğu her şeyi temin edecek. Gazze'deki hastane patlaması nedeniyle üzgün ve öfkeliyim. Patlamayı İsrail değil, diğer taraf yapmış gibi görünüyor" dedi.

"İSRAİL'İN 11 EYLÜL'Ü"

İkili görüşmenin ardından yine açıklamalarda bulunan Biden, "İsrail’e tek bir mesajla geldim. Yalnız değilsiniz. Hamas’ın saldırılarının hiçbir mazereti yok. Hamas’ın saldırıları İsraillilerde derin yara bıraktı" dedi. 

7 Ekim sonrası yaşananlar için "İsrail’in 11 Eylül’ü" diyen Biden, "Diğer uluslar, düşman aktörler İsrail’e saldırmayı düşünmemeli" ifadelerini kullandı. 

Biden, gelecek hafta Kongre'den İsrail için benzeri görülmemiş bir destek paketi isteyeceğini söyledi.

"İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM DESTEĞİMİZİ YİNELİYORUZ"

Biden, Gazze ve Batı Şeria’ya insani yardım için 100 milyon folarlık yeni fon ayırdığını da söyledi.

Biden şöyle devam etti: Gazze’deki hastane patlamasına “terörist grup” tarafından fırlatılan roket sebep oldu. İnsani yardımın Mısır’dan Gazze’ye taşınması için İsrail ile anlaşmaya varıldı. İki devletli çözüme desteğimizi yineliyoruz. İsrail ve Filistin halkları birlikte bir arada yaşayabilsinler. İki devletli çözüm konusunda uğraşmaya devam etmeliyiz.

Bu öfkeyi hissederken, onun tarafından tüketilmeyin. 11 Eylül'den sonra adalet aradık, adaleti sağladık ama hatalar da yaptık.

Kaynak: Haber Global TV

Joe Biden Binyamin Netanyahu ABD İsrail