İsrail Savunma Bakanı: "İsrail ordusu, Gazze kent merkezine girdi"

İsrail Filistin Gazze Dünya haberleri Gündem haberleri
İsrail Savunma Bakanı: "İsrail ordusu, Gazze kent merkezine girdi"

İsrail Savunma Bakanı Gallant, İsrail ordusunun Gazze'nin merkezine ulaştığını açıkladı. Bakan Gallant, "Savaştan sonra Gazze'yi ne İsrail ne de Hamas yönetecek" ifadesini kullandı.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, İsrail ordusunun Gazze'nin merkezine ulaştığını açıkladı.

"IDF GÜÇLERİ, GAZZE ŞEHRİNİN KALBİNE ULAŞTI"

Bakan Gallant, televizyonda yaptığı basın açıklamasında, "IDF güçleri, Gazze şehrinin kalbine ulaştı. Kuzey ve güneyden saldırıldı. Kara, hava ve deniz kuvvetleri arasında tam koordinasyonla taarruz gerçekleşti." diye konuştu.

"GAZZE ŞEHRİNDE ÇEMBER DARALIYOR"

Gallant, "Yaya, zırhlı araç ve tanklar ile askeri mühendisler eşliğinde her yönden manevralar gerçekleştiriliyor ve tek hedefleri Gazze'deki Hamas teröristleri, altyapıları, komutanları, sığınakları ve iletişim odalarıdır. Gazze şehrinde çemberi daraltıyorlar" dedi.

İsrail Savunma Bakanı Gallant, Gazze şehrini "insanlık tarafından kurulmuş en büyük terör üssü" diye tanımladı. Şehrin altında okullardan ve hastanelerden geçen kilometrelerce tüneller, silah depoları, sığınaklar ve iletişim odaları olduğunu betimledi ve bu yapının militanlar tarafından kullanıldığını söyledi. 

"SAVAŞTAN SONRA GAZZE'Yİ NE İSRAİL NE DE HAMAS YÖNETECEK"

Gallant, Gazze'de yönetime dair bir soruya "Kimin yönetmeyeceğini söyleyebilirim: Savaştan sonra Gazze'yi ne İsrail ne de Hamas yönetecek. Diğer tüm seçenekler ihtimal dahilindedir" diye cevapladı.

İsrail Savunma Bakanı, konuşmasında sivillerin güneye yönelmesi çağrısını yineledi.

GUTERRES'TEN ATEŞKES ÇAĞRISI

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in Gazze'de sivillerin öldürülmesinden derin endişe duyduğu belirtilerek, acilen insani ateşkes çağrısında bulunduğu kaydedildi.

BM Sözcülüğü'nden konuya ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Guterres'in İsrail'e yönelik 7 Ekim'deki saldırıyı kınadığı anımsatılan açıklamada, tüm rehinelerin acilen ve koşulsuz serbest bırakılması çağrısında bulunduğu aktarıldı.

Açıklamada, "Genel Sekreter, Gazze'de sivillerin öldürülmesinden ve Gazze'deki insani felaketten derin endişe duyuyor." ifadeleri kullanıldı.

"Genel Sekreter acilen insani ateşkes sağlanması çağrısını yineliyor." vurgusu yapılan açıklamada, sivillerin çok büyük bedel ödediği kaydedildi.

Kaynak: Reuters