İsrail Savaş Kabinesi Bakanı Gantz, Başbakan Netanyahu'ya ültimatom verdi

Haber Merkezi
İsrail Gazze Dünya haberleri
İsrail Savaş Kabinesi Bakanı Gantz, Başbakan Netanyahu'ya ültimatom verdi

İsrail Savaş Kabinesi Bakanı Gantz, Başbakan Binyamin Netanyahu'ya ültimatom verdi. Gantz, aralarında rehinelerin geri getirilmesini, Lübnan sınırındaki durumun iyileşmesini ve Arap ülkeleriyle normalleşmeyi de içeren bir planın 8 Haziran'a kadar kabul edilmemesi durumunda hükümetten ayrılacak.

Son dakika haberi..

 İsrail Savaş Kabinesi Bakanı Benny Gantz, Başbakan Binyamin Netanyahu'ya ültimatom verdi.

İsrail Savaş Kabinesi Bakanı Gantz, Başbakan Binyamin Netanyahu'ya ültimatom verdi. Gantz, aralarında rehinelerin geri getirilmesini, Lübnan sınırındaki durumun iyileşmesini ve Arap ülkeleriyle normalleşmenin ilerletilmesi, savaş sonrasında Gazze yönetiminin belirlenmesi gibi birçok maddeyi içeren bir planın 8 Haziran'a kadar kabul edilmemesi durumunda hükümetten ayrılacak.

NETANYAHU, ŞARTLARIN "YENİLGİ" ANLAMINA GELDİĞİNİ SAVUNDU

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Benny Gantz’ın Gazze’deki saldırılar sonrasına ilişkin plan onaylanmazsa partisinin hükümetten çekileceğine yönelik açıklamasına tepki göstererek, sunduğu şartların “İsrail’in yenilgisi anlamına geldiğini” öne sürdü.

Başbakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Netanyahu, Gantz’ın hükümetten çekilme tehdidinde bulunduğu açıklamasına yanıt verdi.

Başbakan Netanyahu, Gantz’ın öne sürdüğü şartların İsrail’in Gazze’deki saldırılarının sona ermesi, İsrail’in yenilgisi, esirlerin çoğunun terk edilmesi ve “Hamas’ın sağlam kalması ve bir Filistin Devleti'nin kurulması” anlamlarına geldiğini savundu.