İsrail Paris Olimpiyatları'nda sporcularına yönelik 'terör eylemi' bekliyor

Ajans Bizim
İsrail 2024 Paris Olimpiyatları Fransa Terör saldırısı
İsrail Paris Olimpiyatları'nda sporcularına yönelik 'terör eylemi' bekliyor
Reuters

İsrail, Fransa'yı İran destekli gruplar tarafından Paris Olimpiyatlarına katılacak sporcularına ve turistlerine yönelik olası "terör saldırısı" tehditleri konusunda uyardı

Dışişleri Bakanı Israel Katz, Paris Olimpiyatları sırasında İran destekli gruplardan ve diğer terörist gruplardan sporcularına ve turistlerine yönelik potansiyel tehditleri gerekçe göstererek, "bazı kişilerin bu neşeli etkinliğin şenliklerine zarar vermeye çalıştığını" söyledi.

Bakan, Fransız mevkidaşı Stéphane Séjourné'ye yazdığı ve bir nüshası basına dağıtılan dünkü tarihli mektupta, "Halihazırda İranlı terör grupları ve diğer terör örgütlerinin Olimpiyat Oyunları sırasında İsrail delegasyonu üyeleri ve İsrailli turistlere yönelik terör saldırıları gerçekleştirme potansiyeline ilişkin değerlendirmelerimiz var" dedi.

Yerel saatle 19.30’da düzenlenen açılış töreniyle başlaması planlanan Oyunlardaki tüm İsrailli sporcular, hem Olimpiyat Köyü içinde hem de Paris'in kuzeyindeki kompleksten ayrıldıklarında Fransa'nın seçkin polis gücü tarafından sağlanan 24 saat kişisel güvenlikten yararlanacak.

Fransa, 26 Temmuz-11 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek Yaz Olimpiyatlarının güvenliğini sağlamak üzere kapsamlı güvenlik düzenlemelerini uygulamaya koydu, ancak yine de Fransa Ulusal Demiryolları İşletmesine (SNCF) ait yüksek hızlı demiryolu ağının dün gece girişilen "kötü niyetli eylemlerden" etkilendiği açıklandı. 

SNCF, Oyunların açılmasına saatler kala yüksek hızlı demiryolu ağının, “ulaşım sistemini bozan kundaklama saldırıları” da dahil olmak üzere "kötü niyetli eylemlerden" etkilendiğini duyurdu.