İsrail ordusu Gazze'ye havadan ilan attı: Esirlerle ilgili bilgi verene ödül verilecek

Dünya haberleri Filistin İsrail

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları 18. gününde şiddetli şekilde devam ediyor.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik hava saldırıları aralıksız bir şekilde devam ediyor. İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında bugüne kadar binlerce sivil yaşamını yitirdi.

İsrail'in 18 gündür bombaladığı abluka altındaki Gazze Şeridi'nde ölen sivillerin sayısı son 24 saatte 704 artarak, 5 bin 791’e yükseldi. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, hastanelerdeki sağlık sisteminin tamamen çöktüğünü duyurdu.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları 18. gününde de sürüyor. İsrail ordusu tarafından "esirlerle ilgili bilgi verene ödül" çağrısıyla Gazze'ye havadan ilan attı. O anlar kameralara yansıdı.

NE OLMUŞTU?

Hamas'a bağlı İzzeddin el-Kassam Tugayı, 7 Ekim günü İsrail'e ''Aksa Tufanı'' adını verdikleri kapsamlı bir saldırı gerçekleştirdi. İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırıya başladı.

Gazze Şeridi’nde bulunan birçok bölge sabah saatlerinden itibaren İsrail tarafından yoğun ateş altına alındı. Yaşanan hava bombardımanın ardından bölgeden yükselen dumanlar gökyüzünü kapladı.

7 Ekim'den bu yana İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırılarda ölenlerin sayısı 5 bin 791’e, yaralıların sayısının da 16 bin 297'ye yükseldi. Ölenlerin 2 bin 360'ı çocuk, 1292'si ise kadın... 

 

Kaynak: Haber Global TV

İsrail Hamas savaş gazze