İsrail ordusu, Gazze'deki esir kadın askerinin öldüğünü doğruladı

İsrail Filistin Gazze
İsrail ordusu, Gazze'deki esir kadın askerinin öldüğünü doğruladı

İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde esir olan Noa Marciano isimli kadın askerin öldüğünü açıkladı.

İsrail ordusudan yapılan açıklamada, Noa Marciano'nun (19) öldüğü haberinin ailesine iletildiği aktarıldı.

Marciano'nun 7 Ekim'den bu yana Gazze'de esir tutulduğu belirtilen açıklamada, kadın askerin ölüm nedenine ise değinilmedi.

Öte yandan Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, dün, Marciano'nun esir alındıktan sonra kaydedilen görüntüsü ile öldüğünü gösteren fotoğrafları yayımlamıştı.

Kassam Tugayları, Marciano'nun İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıda öldürüldüğünü bildirmişti.

İsrail basınında yer alan haberlere göre, Marciano, İsrail'in Gazze sınırında yer alan Nahal Oz yerleşim bölgesindeki askeri gözlem noktasında esir alınarak Gazze'ye götürülmüştü.

İSRAİL ASKERİ: KOVACAĞIZ VE YERLEŞECEĞİZ

Her ne kadar İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu "Gazze'yi işgal etmek gibi bir niyetlerinin olmadığını" iddia etse de bölgeye giren İsrail askerlerinden yeni itiraflar gelmeye devam ediyor.

Sosyal medyada yayımlanan bir görüntüde, Gazze'ye yönelik saldırılarda ağır hasar almış bir binanın önünde 4 İsrail askeri görülüyor.

Askerlerden birinin, İbranice yaptığı konuşmada, "Gazze'yi işgal etme niyetleri olmadığını" ileri süren Netanyahu'ya seslenerek, "Görevimizi, tamamlayıncaya kadar devam edeceğiz; (Gazze'yi) 'fethetmek' (Gazze'deki Filistinlileri) kovmak ve (buraya) yerleşmek. Bunu duydun mu Bibi (Netanyahu'nun lakabı)? 'fethedeceğiz', kovacağız ve yerleşeceğiz." dediği duyuluyor.

 Sosyal medyada yayınlanan ve Gazze'nin kuzeyindeki sahil bölgesinde birkaç gün önce çekildiği iddia edilen bir görüntüde de İsrail askeri buraya İsrail bayrağı dikmişti.

Görüntüde konuşan İsrailli bir komutan, "2 bin yıllık sürgünün ardından Gazze'nin limanlarına sahillerine geri döndük. Buradan 20 yıl önce kovulmuştuk. Bu görevi bitirmenin başka yolu yok. İsrail'in hedefi hiç bitmez. Bizim hedefimiz. İsrail'in hedefi, 2 bin yıllık kaybı, bu durduğumuz yerde. Bu savaşa ayrı girdik, bir bitiyoruz. Başımız yukarıda, artık oyalanmak yok. Bizler İsrail halkı, İsrail toprağı için savaşıyoruz. Burası bizim toprağımız." ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: AA