İsrail, Lübnan'ı vuruyor: "Kapsamlı saldırılar yürütüyoruz"

HABER MERKEZİ
Lübnan İsrail
İsrail, Lübnan'ı vuruyor: "Kapsamlı saldırılar yürütüyoruz"

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyine ve doğusundaki Bekaa bölgesine kapsamlı saldırılar gerçekleştirdi. Lübnan Sağlık Bakanlığı, ülkenin güneyindeki saldırılarda 10 kişinin hayatını kaybettiğini, 29 kişinin yaralandığını aktardı.

İsrail ile Lübnan'daki Hizbullah arasında tansiyon düşmüyor. İsrail Savunma Kuvvetlerinden (IDF) yapılan açıklamada, Lübnan'ın güneyine ve doğusundaki Bekaa bölgesine geniş çaplı saldırılar gerçekleştirildiği bildirildi.

Lübnan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, İsrail'in Hristiyanların çoğunlukta olduğu Keserwan bölgesindeki dağlık Maaysrah kasabasına yönelik saldırısında 3 kişi hayatını kaybetti, 9 kişi yaralandı. Güneydeki Nebatiye'ye bağlı Ayn Kana kasabasına yönelik saldırıda ise 6 kişi yaşamını yitirirken, 13 kişi yaralandı. Güneydeki dağlık Chouf bölgesindeki Joun köyüne saldırıda ise en az 4 kişi öldü, 7 kişi yaralandı.

İSRAİL'İN KUZEYİNE 40 ROKET

İsrail ordusu, Hizbullah'ın ülkenin kuzeyindeki Safed şehrine 40 roket ateşlediğini, roketlerden bazılarının imha edildiğini, birinin ise eve isabet ederek hasara yol açtığını aktardı.

"BÖLGEYİ KAPSAMLI SAVAŞA DOĞRU İTİYOR"

Ürdün, Mısır ve Irak Dışişleri Bakanları ise ortak açıklama yayınlayıp İsrail'in Lübnan'a saldırılarını kınadı. 3 Arap ülkesi İsrail'in bölgeyi kapsamlı bir savaşa doğru ittiğini belirtti.

İsrail, Lübnan'ı vuruyor: "Kapsamlı saldırılar yürütüyoruz" - Resim : 1

HALKA ACİL KAN BAĞIŞI ÇAĞRISI

Lübnan Kızılhaç Örgütü, İsrail'in yoğun saldırıları altındaki ülkede halka acil kan bağışında bulunmaları çağrısı yaptı.

Örgütün X hesabından yapılan paylaşımda, kan bağışında bulunabilme imkanı olanlardan derhal en yakın kan bağış merkezine gitmeleri istendi.

Kan bağış merkezlerinin adresi ve iletişim numaraları verilen paylaşımda, günün 24 saatinde kan bağışlama işleminin yapılabildiği vurgulandı.

Öte yandan Lübnan resmi haber ajansı NNA da Lübnan Kızılhaç Örgütü'nün söz konusu talebini abonelerine aktardı.

558 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İsrail ordusu, 23 Eylül sabah saatlerinden itibaren Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, saldırılarda 50'si çocuk, 95'i kadın 558 kişinin öldüğünü, 1835 kişinin yaralandığını açıkladı.

Ülkenin güney bölgelerinden başkent Beyrut'a ve kuzey bölgelerine göç dalgası devam ediyor.