İsrail ile Filistin arasında 'ateşkes' gelişmesi

İsrail Filistin
İsrail ile Filistin arasında 'ateşkes' gelişmesi

İsrail medyası, Mısır'ın İsrail-Filistin arasında ateşkes önerdiği bildirilerek, Hamas'ın bu ateşkese olumlu yanıt verdiğini, İsrail'in ise henüz yanıt vermediğini açıklamıştı. Hamas'tan İsrail ile ateşkes yapılacağı yönündeki iddialara yalanlama geldi.

Fransa'nın başkenti Paris'e ziyaret düzenleyen Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin, mevkidaşı Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Ürdün Kralı 2. Abdullah ile bölgede yaşanan ölümcül çatışmaya yönelik, hızlı bir ateşkes sağlamayı amaçlayan görüşmelerde bulunduğu açıklandı. 

10 Mayıs'ta bölgede meydana gelen şiddet olaylarından bu yana Hamas ile İsrail arasında bir ateşkese aracılık etmeye çalışan Mısır'ın İsrail-Filistin arasında perşembe günü saat 06.00'dan itibaren başlayacak bir ateşkes önerdiği bildirilerek, Hamas'ın bu ateşkese olumlu yanıt verdiği, İsrail'in ise henüz yanıt vermediği belirtildi.

HAMAS'TAN ATEŞKES İDDİALARINA YALANLAMA

Hamas, İsrail medyasının Gazze konusunda perşembe günü ateşkes yapılacağı yönündeki iddialarını yalanladı.

Yapılan açıklamada, ateşkes konusunda İsrail'le herhangi bir anlaşma varılmadığı ifade edilerek, bu konuda bir zamanlama konusunda da uzlaşılmadığı belirtildi.

Açıklamada, ayrıca arabulucuların çabalarının ciddi ve aralıksız bir biçimde sürdüğü kaydedildi.

Kaynak: Haber Global TV