İsrail hastaneyi vurdu, dünya ayakta!

Birleşmiş Milletler İsrail

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalar 11. gününde devam ederken, İsrail güçleri, akşam saatlerinde Gazze'de bir hastaneyi hedef aldı. Gazze sağlık bakanlığı, saldırıda en az 500 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. İsrail'in hastane saldırısı dünyayı ayağa kaldırdı.

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalar 12. gününde devam ederken, İsrail güçleri, akşam saatlerinde, Gazze'de bir hastaneyi hedef aldı. Gazze Sağlık Bakanlığı, saldırıda en az 500 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

İsrail'in hastane saldırısı dünyayı ayağa kaldırdı. Liderler ve uluslararası örgütlerden art arda açıklamalar ve tepkiler geldi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ne düzenlenen saldırının ardından ziyaretini yarıda kesti. Abbas, Gazze'ye düzenlenen saldırıyı "Korkunç bir suç" şeklinde niteleyerek, "İşgal hükümeti tüm kırmızı çizgileri aştı" dedi.

Olayın üzerine Mısır ve Ürdün ile görüştüğünü ifade eden Abbas, Amman'dan ABD Başkanı Joe Biden'ın da katılması planlanan dörtlü zirveyi iptal ettiğini açıkladı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinden sorumluğunu yerine getirmesini isteyen Abbas, uluslararası kuruluştan "Katliamı kınamasını ve savaşı durdurmasını" talep etti.

Birleşmiş Milletler İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve İnsani Yardım Koordinatörü Martin Griffiths, Gazze'de bir okula ve hastaneye düzenlenen saldırılarla ilgili, "Yüzlerce insan öldürüldü. Gazze zor durumda. Sağlık, su ve hijyen sistemleri çöküyor. İnsanların onurları ellerinden alınıyor." ifadesini kullandı.

 

Kaynak: Haber Global TV

İsrail gazze Hastane Saldırısı haberler