İsrail-Hamas savaşında 23. gün: Can kaybı 8 bini aştı!

İsrail Filistin Hamas Dünya haberleri
İsrail-Hamas savaşında 23. gün: Can kaybı 8 bini aştı!

İsrail ile Hamas arasında 7 Ekim günü başlayan savaşta hayatını kaybedenlerin sayısı 8 bini aştı. İşte sivillerin katledildiği savaşta son durum...

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlattı.

İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırıya başladı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 310'u asker 1400 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 İsraillinin yaralandığı aktarıldı.

CAN KAYBI 8 BİNİ AŞTI

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında ölenlerin sayısının son 24 saatte 302 artarak 8 bin 5'e yükseldiğini açıkladı. Açıklamada, ölenlerin 3 bin 342'sinin çocuk, 2 bin 62'sinin kadın olduğu belirtildi. 

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 111 Filistinlinin öldüğü, 1900'den fazla kişinin de yaralandığı belirtildi.

Çatışma bölgelerinde, çoğu İsrail bombardımanında 34 gazeteci yaşamını yitirdi.

İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim'den bu yana İsrail ordusu ile Hizbullah arasında yaşanan çatışmalarda ise 46 Hizbullah üyesinin yanı sıra İslami Cihad Hareketi'nden 6, Hamas'tan 3, Hizbullah destekli Sünni Direniş Tugayı mensuplarından da 2 kişi öldü, biri gazeteci 4 sivil hayatını kaybetti.

Lübnan tarafından düzenlenen saldırılarda da 3 İsrail askeri ve bir İsrailli sivil yaşamını yitirdi.

İSRAİL ORDUSU: GAZZE’NİN KUZEYİNDEKI KARA OPERASYONLARINA DEVAM EDİYORUZ

İsrail ordusu, abluka ve yoğun bombardıman altındaki Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki kara operasyonlarına devam ettiğini ve Hamas’ın bazı silahlı unsurlarını öldürdüğünü duyurdu.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Gazze’nin kuzeyindeki kara operasyonlarının devam ettiği ve Hamas’a ait askeri noktaların hedef alındığı belirtildi.

Hamas’a ait “tanksavar füze fırlatma noktaları, gözlem noktaları ve askeri altyapının” vurulduğu aktarılan açıklamada, “askerlere ateş açan Hamas mensuplarının yanı sıra Gazze Şeridi'nin Zikim bölgesi yakınındaki kıyı şeridinde tespit edilen silahlı unsurların da öldürüldüğü” iddia edildi.

GAZZE'YE İNSANİ YARDIM TAŞIYAN 10 TIR DAHA ULAŞTI

Filistin Kızılayı, konuya ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı.

"Bugün Refah Sınır Kapısı'ndan giriş yapan ve içerisinde gıda ve temel tıbbi malzemeler bulunan 10 tırı Mısır Kızılayından teslim aldık." denilen açıklamada, 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yardım için giren tır sayısının 94 olduğu ancak şu ana kadar yakıta izin verilmediği kaydedildi.

SINIRI GEÇEN İSRAİL TANKLARI, GAZZE’NİN KUZEYİNE KONUŞLANDIRILDI

Sınırı geçen İsrail ordusuna ait tanklar, abluka altındaki Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Beyt Hanun Mahallesi yakınındaki tarım arazilerine konuşlandırıldı.

İsrail’in yaklaşık 2,3 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze’ye yönelik saldırıları, 23. gününde de şiddetlenerek devam ediyor.

Gece boyunca Gazze’de 450’den fazla yeri hava saldırılarıyla vuran İsrail ordusu, sabah saatlerinden itibaren de obüs ve tank atışlarıyla Gazze’nin kuzeyini bombalıyor.

İsrail uçakları da Gazze’nin kuzeyine hava saldırılarını sürdürüyor.

İsrail’in Sderot şehrinde bulunan AA muhabiri, İsrail ordusunun tanklarını Gazze’nin kuzeyinde konuşlandırdığını bildirdi.

AA muhabiri, sınırın karşı tarafında bulunan tankların Gazze’nin kuzeyinde bulunan Beyt Hanun Mahallesi’nin hemen yanındaki tarım arazilerine yerleştirildiğini belirtti.

İsrail ordusu, cuma günü yaptığı açıklamada kara birliklerinin Gazze çevresindeki “faaliyetlerini genişleteceğini” duyurmuştu.

Bu açıklamanın ardından İsrail ordusu, Gazze’nin kuzeyi başta olmak üzere bölgeye havadan, karadan ve denizden saldırılarını şiddetlendirmişti.

İSRAİL, GAZZE'NİN GÜNEYİNDE SİVİLLERİ TAŞIYAN YOLCU OTOBÜSÜNÜ BOMBALADI

İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyinde yolcu otobüsünü hedef aldığı saldırıda, ölen ve yaralananların olduğu bildirildi.

Gazze'deki İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'nin güneyinde 10. Cadde'de sivilleri taşıyan bir otobüsü bombaladığı kaydedildi.

Açıklamada, saldırıda ölü ve yaralıların olduğu belirtildi.

LÜBNAN'A FÜZE SALDIRISI

İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyindeki sınır bölgesine 10 füze fırlattığı belirtildi.

Lübnan resmi ajansı NNA'da yer alan haberde, Hizbullah ve İsrail ordusu arasında 8 Ekim'den bu yana devam eden çatışmalara ilişkin yeni bilgilere yer verildi.

İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyindeki sınır bölgesinde yer alan Kefr Şuba beldesinin çevresine 10 füze fırlattığı aktarılan haberde, İsrail'in ayrıca Halde beldesinin dışına işaret fişekleri attığı kaydedildi.

Hizbullah ve İsrail ordusu arasında 8 Ekim'den bu yana devam eden çatışmalarda, şu ana kadar 46 Hizbullah mensubu ve 3 İsrail askeri öldü. Çatışmalarda ayrıca Lübnan'da biri gazeteci olmak üzere 4 sivil, İsrail'de de 1 sivil hayatını kaybetti.

FİLİSTİN KIZILAYI: İSRAİL GAZZE’DEKI KUDÜS HASTANESİNİ BOMBALAYACAKLARI TEHDİDİNDE BULUNDU

Filistin Kızılayı, İsrail güçlerinin, Gazze’deki Kudüs Hastanesini bombalayacakları tehdidinde bulunarak, acilen boşaltmalarını istediğini ve sabahtan bu yana hastane çevresinin vurulduğunu duyurdu.

Kızılaydan yapılan yazılı açıklamada, "İsrail güçleri Gazze’deki Kudüs Hastanesi'ni bombalayacakları tehdidinde bulunarak acilen boşaltmamızı istedi. Sabahtan bu yana hastanenin çevresi vuruluyor." ifadesi kullanıldı.

 

Kaynak: AA