İsrail güçleri Gazze Şeridi'nde Filistinlilere ateş etti! 1 ölü 15 yaralı

İsrail Filistin
İsrail güçleri Gazze Şeridi'nde Filistinlilere ateş etti! 1 ölü 15 yaralı

İsrail askerlerinin, Gazze Şeridi'ne 15 yıldır uygulanan ablukayı sınır bölgesinde protesto eden Filistinlilere İsrail güçlerince müdahale edildi. İsrail güçlerinin gerçek mermi kullandığı müdahale sırasında 1 kişi hayatını kaybederken 15 kişi de yaralandı.

Filistinli onlarca genç, Gazze'nin doğu sınırında bir araya gelerek İsrail'in yıllardır uyguladığı ablukayı protesto etti. Sınırda meşaleler yakan gençler ayrıca araç lastiklerini ateşe verdi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığının açıklamasına göre İsrail askerleri, Filistinli gençlere gerçek mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

Olaylarda Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'ndan 26 yaşındaki Ahmed Mustafa Salih hayatını kaybetti, aralarında çocukların da olduğu 15 kişi yaralandı.

Göstericilerden 5'i gerçek mermiyle yaralanırken, 10 kişinin ise şarapnel parçalarının isabet etmesi sonucu veya farklı şekillerde yaralandığı aktarıldı.

"Gece Kargaşa Birimi" adı altında 6 gündür bir araya gelen Filistinli gençler, İsrail'in 15 yıldır devam eden ablukasını protesto için geç saatlerde çeşitli bölgelerdeki sınır şeritlerinde araç lastiği yakıp ses bombası atarak, Yahudi yerleşimleri ve İsrail askerlerini rahatsız etmeyi amaçlıyor.

 

Kaynak: AA

İsrail haberleri İsrail son dakika haberleri İsrail saldırıları