İsrail, Gazze’de sivilleri hedef aldı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

AA
İsrail Filistin Gazze
İsrail, Gazze’de sivilleri hedef aldı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Gazze'ye yönelik saldırılarını devam ettiren İsrail, Şati Mülteci Kampı yakınlarında insani yardım almak için bekleyen Filistinlileri hedef aldı. Dronlu saldırıda 12 sivil yaşamını yitirdi.

İsrail, Filistinlilerin üstüne bomba yağdırarak soykırım faaliyetlerini sürdürüyor. İsrail güçleri, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Şati Mülteci Kampı yakınlarında ihtiyaç duyulan insani yardımı almak için bekleyen Filistinlileri hedef aldı.

ÇOK SAYIDA ÖLÜ VE YARALI VAR

Gazze Sivil Savunma Sözcüsü Mahmud Bassal yaptığı açıklamada, “İsrail'in dronlarla düzenlediği saldırılarda bir grup vatandaşın ve yardım bekleyen bir aracın hedef alınmasının ardından sivil savunma ekipleri 12 şehit ve çok sayıda yaralıya ulaştı” dedi.

"KIYAFETLERİNİ ÇIKARMAYA ZORLADI"

İsrail, Gazze Şeridi’nde insanlık dışı eylemlerine tüm dünyanın gözü önünde devam ediyor. Filistinlilere yönelik soykırım faaliyetleri yürüten İsrail güçleri, yerinden edilmiş sivilleri de rahat bırakmıyor. İsrail askerleri, dünden bu yana saldırılar düzenlediği ve bugün kuşattığı Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Beyt Lahya kentinde bulunan Kemal Adwan Hastanesi'nde sivilleri hedef aldı. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “İşgal güçleri, yerinden edilmiş Filistinli erkekleri kıyafetlerini çıkarmaya zorladı ve bazılarını tutukladı” ifadeleri kullanıldı.

PERSONELLERDEN HABER ALINAMIYOR

Hastanedeki sağlık personelinin bir odada toplandığı duyurulan açıklamada, “Sağlık personelleri tutuklandı. Bu personelin bir kısmı Hastane Müdürü Dr. Hüsam Ebu Safiye başkanlığında işgal güçlerinin bulunduğu yere çağrıldı ve hiçbirinden haber alınamadı” denildi.
Sağlık Bakanlığı, su, gıda ve tıbbi hizmetlerden mahrum kalan sağlık personeli ve hastaların korunması için uluslararası kuruluşlara acil müdahale çağrısında bulundu.