İsrail Gazze'de sivillere ait binayı vurdu,can kaybı 28'e yükseldi

İsrail
İsrail Gazze'de sivillere ait binayı vurdu,can kaybı 28'e yükseldi

İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'nde dün akşamdan bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 28'e çıktı, 152 kişi yaralandı. İsrail polisi de Gazze Şeridi'nden atılan roketler nedeniyle iki İsraillinin öldüğünü, 7 kişinin yaralandığını açıkladı.

İsrail güçlerinin abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında 10'u çocuk 28 Filistinlinin hayatını kaybetti. 

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, dünden bu yana İsrail'in Gazze'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılar sonucunda şehit ve yaralı sayısının arttığı belirtilirken, saldırılar sonucunda 10'u çocuk ve bir kadın olmak üzere 28 Filistinlinin hayatını kaybettiği, yaralı sayısının ise 152'ye çıktığı kaydedildi. 

İsrail güçleri ise Gazze'ye yönelik saldırılarında yaklaşık 130 bölgeyi hedef aldı.

İSRAİL ORDUSU TAKVİYE GÖNDERDİ

İsrail Polis Sözcüsü Micky Rosenfeld, Gazze'den İsrail'in güneyine atılan roketler nedeniyle Askalan şehrinde 2 İsrailli kadının hayatını kaybettiğini söyledi. Askalan ve Aşdod şehirlerinde 7 kişi de yaralandı.

Gazze Şeridi'ndeki Filistinli direniş grupları, İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah Mahallesi'nden çekilmesi için dün yerel saatle 18.00'e kadar süre tanımıştı.

İsrail polisinin Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah'tan çekilmemesi üzerine Filistinli direniş grupları İsrail'e çok sayıda roket fırlatmıştı.

Bunun ardından İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik "Surların Muhafızı" adı verilen askeri operasyon başlatıldığını duyurmuştu. 

Kaynak: AA

İsrail