İsrail Başbakanı Netanyahu: Esir takası anlaşmasında ilerleme var, yakında güzel haberler almayı umut ediyoruz

Dünya haberleri Gündem haberleri Binyamin Netanyahu son dakika İsrail Hamas Filistin
İsrail Başbakanı Netanyahu: Esir takası anlaşmasında ilerleme var, yakında güzel haberler almayı umut ediyoruz

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail ile Hamas arasında gerçekleşmesi beklenen esir takası anlaşmasında ilerlemeler olduğunu, yakında güzel haberler almayı umut ettiklerini açıkladı.

Son dakika haberine göre İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail ile Hamas arasında gerçekleşmesi beklenen esir takası anlaşmasında ilerlemeler olduğunu, yakında güzel haberler almayı umut ettiklerini açıkladı. 

İsrail basını, kabinenin Hamas ile son aşamaya gelen esir takası anlaşmasını onaylamaya hazırlandığını bildirdi.

Öte yandan İsrail Başbakanlığı, "Rehinelerimizin serbest bırakılması konusundaki gelişmeler ışığında, Başbakan Binyamin Netanyahu bu akşam (21 Kasım 2023 Salı) Savaş Kabinesi'ni saat 18.00'de, Güvenlik Kabinesi'ni saat 19.00'da, hükümeti ise saat 20.00'da toplayacak." şeklinde bir açıklamada bulundu. 

İsrail, Türkiye'den 1 saat geride. 

KATAR'IN ARABULUCULUĞU

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mecid el-Ensari de bugün yaptığı açıklamada, İsrail ile Hamas arasında esir takası anlaşmasında bugüne kadarki "en yakın noktaya ulaşıldığını", "kritik ve son aşamaya" gelindiğini söylemişti.

ATEŞKES ANLAŞMASINA YÖNELİK ÇARPICI DETAYLAR

İngiltere kaynaklı haber ajansı Reuters’a konuşan bazı isimler, ateşkes anlaşmasına dair birtakım detaylar paylaştı.

Konuyla ilgili bilgisi olduğunu öne süren bir kaynak, “Anlaşma, çatışmalara birkaç günlük ara verilmesini, Hamas’ın 50 civarında sivil rehineyi serbest bırakmasını ve Filistinli kadın ve çocukların İsrail hapishanelerinden salınmasını öngörüyor” dedi.

Kaynak, Katar’ın arabuluculuğuyla devam eden müzakerelerin son aşamasına gelindiğini ve anlaşmaya ulaşılmasından öncekilerden çok daha yakın olduğunu da duyurdu. 

GAZZE'DEKİ SAĞLIK BAKANLIĞI: GAZZE’NİN GÜNEYİNDEKİ HASTANELERİN DURUMU DA KUZEYDEKİLER GİBİ KÖTÜ

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail’in insanları zorla göç ettirdiği Gazze’nin güneyindeki hastanelerin durumunun da kuzeydekiler gibi kötü olduğunu belirtti.

Kudra, "Aksa Şehitleri Hastanesi ve Gazze'nin güneyindeki hastaneler, bölgedeki diğer hastanelerden daha iyi durumda değil." ifadesini kullandı.

Aksa Şehitleri Hastanesi'nin tam anlamıyla, hayat kurtarıcı şekilde sağlık hizmeti vermediğini aktaran Kudra, yakıtının da tükenmek üzere olduğunu, dolayısıyla hizmet dışı kalacağını söyledi.

Sağlık çalışanlarının da bir kısmının yerlerinden edildiğini, bir kısmının saldırılarda öldüğünü, bir kısmının yaralandığını kaydeden Kudra, hastanenin, insanlar için bir sığınma merkezine dönüştüğünü, koridorları ve avlularında yığılmalar olduğunu ve savaşın yükünü kaldıramadığını aktardı.

Kudra, hastanelere tıbbi yardım ve yakıt girişinin sağlanması, yaralıların Gazze Şeridi'nden çıkarılması ve sahada müdahale edebilecek büyük sahra hastaneleri kurulması için güvenli bir insani koridor ihtiyacına vurgu yaptı.

 

 

Kaynak: Haber Global TV