İsrail artık UNRWA'nın Gazze'ye gıda yardımı ulaştırmasına izin vermeyecek

DHA
İsrail Filistin Gazze Dünya haberleri
İsrail artık UNRWA'nın Gazze'ye gıda yardımı ulaştırmasına izin vermeyecek

UNRWA, artık İsrailli yetkililerin UNRWA'nın Gazze'nin kuzeyine gıda yardım konvoylarını ulaştırmasına izin vermeyeceğini açıkladı. Genel Komiser Philippe Lazzarini, konuya ilişkin açıklamasında, bölgede bir trajedi yaşandığına dikkat çekti.

UNRWA artık Gazze'ye gıda yardımlarını ulaştıramayacak. 

Genel Komiser Philippe Lazzarini dün yaptığı açıklamada, İsrailli yetkililerin UNRWA’nın Gazze’ye yardım göndermesine artık izin vermeyeceklerini belirterek, “Filistinli Mültecilerin ana yaşam hattı olan Gazze'nin kuzeyine hayat kurtaran yardımların ulaştırılması engelleniyor. Bizim gözetimimiz altında yaşanan trajediye rağmen, İsrailli yetkililer BM'ye artık herhangi bir yardımı onaylamayacaklarını bildirdi. UNRWA'nın Gazze'deki görevlerini yerine getirmesinin engellenmesi, kıtlığa doğru gidişin hızlanmasına ve çok daha fazlasının açlık, susuzluk ve barınak yokluğundan ölmesine yol açacaktır” ifadelerini kullandı.

“AÇLIK SEVİYESİ CİDDİ BOYUTLARDA”

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus ise açıklama sonrasında paylaştığı mesajında, “UNRWA’nın gıda dağıtımını engellemek aslında açlık çeken insanların hayatta kalmasını engellemektir. Bu karardan acilen geri dönülmelidir. Açlık seviyesi ciddi boyutlardadır. Gıda ulaştırılmasına yönelik tüm çabalara yalnızca izin verilmemeli, aynı zamanda gıda teslimatları derhal hızlandırılmalıdır” dedi.