Irkçılık tartışmaları darbe vurdu: Dedelerinin ölümü Prens William ile Prens Harry'yi barıştıracak mı?

İngiltere
Irkçılık tartışmaları darbe vurdu: Dedelerinin ölümü Prens William ile Prens Harry'yi barıştıracak mı?

Kraliyet haklarından feragat ettikten sonra Saray'a yönelik 'ırkçılık' açıklamalarıyla gündemden düşmeyen Prens Harry, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in eşi Prens Philip'in ölümünden sonra geri döndü. 1.5 yıldır ağabeyi William ile barışma ihtimalleri en çok konuşulan konulardan oldu

İngiliz Kraliyet ailesindeki görevlerini bırakarak ABD'ye yerleşen Meghan Markle ve eşi Sussex Dükü Prens Harry, ünlü televizyoncu Oprah Winfrey'e verdikleri röportajla tüm dünya gündemini salladı. 

Röportajda özellikle dikkat çeken çiftin bebeklerinin ten renginin koyu olabileceği endişesiyle 'prens' unvanı verilmediği açıklamasıyla Kraliyet'e yönlendirilen 'ırkçılık' eleştirisi oldu. 

İKİ KARDEŞİN BARIŞMASI İÇİN BİR FIRSAT OLARAK GÖRÜLÜYOR

İngiltere Kraliyet'inden kısıtlı yanıtlar verilirken, Prens ve Markle'ın açıklamaları gündemden düşmedi. Ancak Kraliçe 2. Elizebeth'in eşi Edinburg Dükü Prens Philip'in hayatını kaybetmesiyle, yeni ihtimaller de gündeme gelmeye başladı. Meghan Markle hamile olduğu gerekçesiyle cenazeye katılmayacağını açıklarken, tüm haklarından feragat eden Prens Harry, İngiltere'ye cenazeye katılmak üzere ulaştı. 

Çeşitli ihtimaller ortaya atılmaya devam edilirken, röportajda da söylendiği üzere 1.5 yıldır görüşmeyen, dedelerinin ölümünün Prens William ve Prens Harry'nin ilişkilerini yeniden düzeltmek için bir fırsat olabileceği düşünülüyor. 

Prens Harry'nin iddialarına ağabeyi Prens William, "Kesinlikle ırkçı bir aile değiliz." yanıtı vermiş, röportaj sonrası kardeşi Harry ile henüz konuşmadığını ama konuşmayı planladığını söyleyerek, aslında aralarında iletişim olmadığını göstermişti.

 

"BABAM TELEFONLARIMA ÇIKMIYOR"

Prens Harry, Kraliyet üyesi olmasının kendisini maddi olarak etkilediğini söylerken, ailesinin 2020'nin ilk çeyreğinde ' tüm finansal desteği durdurduğunu, hayatı boyunca magazinden kaçamayan annesi Prenses Diana'nın bıraktığı para sayesinde kraliyet hayatından uzaklaşabildiğini, Meghan Markle'ın hayatında olmasaydı böyle bir karar alıp alamayacağı sorusuna "Hayır" yanıtı verdi. Harry, "Bunu yapamazdım çünkü ben de kapana kısılmıştım, bir çıkış yolu bulamıyordum. Köşeye sıkışmıştım ama köşeye sıkıştığımı bilmiyordum. Meg ile tanıştığım an ikimizin de dünyası şaşırtıcı derecede çakıştı. Ailemin geri kalanı sisyemin içinde sıkışıp kalmıştım. Babam ve kardeşim kapana kısılmış durumdalar, onlar Kraliyet'ten ayrılamaz" derken, babasıyla ilişkilerinin kırılgan bir hale geldiğini, Prens Charles'ın telefonlarına çıkmadığını da, Kraliyet'ten ayrıldığından bu yana babasıyla iki, Kraliçe Elizabeth ile 3 kez konuştuklarını söyledi. 

"BEBEĞİMİN TEN RENGİ KOYU OLABİLİR DİYE UNVAN VERMEK İSTEMEDİLER"

"Ben hamileyken, bebeğimin prens ya da prenses olmasını istemediler. Bebeğime güvenlik tanınmayacağını söylediler. Oğlum doğduğunda ten renginin ne kadar koyu olacağına dair konuşmalar oluyordu ve bundan endişeleniyorlardı." diyen Markle, Kraliyet ailesi içinde çok mutsuz olduğunu ve intiharı düşündüğünü vurgulayarak "Artık yaşamak istemiyordum." ifadesini kullandı.

Kaynak: Haber Global TV

Prens Philip İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth Prens Harry Prens William