İran'ın dini lideri Hamaney'den misilleme mesajı: İsrail saldırısı ne küçümsenmeli ne de abartılmalı

HABER MERKEZİ
İran İsrail
İran'ın dini lideri Hamaney'den misilleme mesajı: İsrail saldırısı ne küçümsenmeli ne de abartılmalı

İran'da askeri bölgeleri hedef alan İsrail saldırısına ilişkin dini lider Ali Hamaney'den ilk açıklama geldi. Saldırının ne küçümsenmesi ne de abartılması gerektiğini söyleyen Hamaney, "Yetkililer, İran'ın gücünü en iyi nasıl göstereceklerine karar vermeli" dedi.

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, başkent Tahran'daki konutunda düzenlenen bir toplantıda konuştu.

İsrail'in İran'a saldırısına ilişkin Hamaney, "İki gece önce bir hata yaptılar elbette abartıyorlar. Bunu büyütmek yanlış ancak küçültmek de yanlış." dedi.

Hamaney, "Siyonist rejimin İran'a karşı hesap hatası var. Bu bozulmalı. İran'ın gücünü, kabiliyetini ve iradesini hala tam olarak anlayamadılar. Bunu onlara anlatmamız lazım." ifadelerini kullandı.

Yetkililerin bu konuda en iyi yöntemi uygulaması gerektiğini belirten Hamaney, İsrail'in önceki saldırılarında olduğu gibi bu kez doğrudan misilleme çağrısında bulunmadı.

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan hükümetinin internet yasaklarının bir kısmını kaldırma konusundaki çalışmalarına işaret eden Hamaney, "Siber alana ilişkin karar vericiler ve karar alıcılar toplumun psikolojik güvenliği konusuna da dikkat etmeli. Ülkenin yetkilileri halkın psikolojik güvenliğini sağlamalı." değerlendirmesinde bulundu.

İsrail ordusu, önceki gün İran'daki askeri bölgelere nokta atışı saldırılar düzenlemişti.

İran medyasına göre, Tahran ve Kerec şehrinde çok sayıda patlama meydana geldi. Saldırılara cevap vermeye hazırlıklı olduğunu ve orantılı karşılık vereceğini bildiren İran, dört askerinin öldüğünü açıkladı.

Tahran'daki patlamalarla eş zamanlı olarak Suriye'nin başkenti Şam ve Humus ilinde de patlamalar meydana geldi.