İran'da okullar ve üniversiteler tatil edildi

İran'da okullar ve üniversiteler tatil edildi

Koronavirüs salgını nedeniyle 107 kişinin hayatını kaybettiği İran'da tüm okul ve üniversitelerin 20 Mart'a kadar kapatılacağını duyurdu.

ran Sağlık Bakanı Said Nemeki, düzenlediği basın toplantısında, ülke genelindeki ilk ve orta dereceli okullar ile üniversitelerin koronavirüs tedbirleri kapsamında 20 Mart'a kadar tatil edildiğini söyledi.

Vatandaşların tatili fırsat olarak değerlendirmemesini ve seyahat etmemesini isteyen Nemeki, "Gidiş-gelişleri önlemek için sert önlemler alacağız. Vatandaşlardan evlerinde kalmasını rica ediyorum. Bu hafife alınacak bir mesele değildir. Koronavirüsün yayılma hızı ve tesir etme derecesi çok yüksek. Yolculuk çok tehlikeli." diye konuştu.

Koronavirüs dünya genelinde can almaya devam ediyor. Dünya genelinde vaka sayısı 95 bini geçti, 3 bini aşkın kişi koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi. 

İran Sağlık Bakanlığı, ülkede korona virüsü nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 107'ye, vaka sayısının ise 3 bin 513'e yükseldiğini açıkladı.

ÜLKE GENELİNDE TEDBİRLER ARTIRILIYOR

Bu arada, salgına karşı alınan tedbirler kapsamında tüm kentlerde dezenfekte çalışmaları sürerken Mazenderan, Fars, İsfahan, Rezevi Horasanı ve Erdebil valilikleri yayınladıkları bildiriyle nevruz tatilinde yolcu kabul etmeyeceklerini, şehirlere girişi engelleyeceklerini ve turistik yerlerinde faaliyetlerin durdurulacağını duyurdu.  

Meşhed Büyükşehir Belediyesi de, kentte genel tatil ilan edilmesini ve girişlerin kontrol altına alınmasını istedi.  

YETKİLİLER DE TEHDİT ALTINDA 

İran'da koronavirüse yakalananlar arasında İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politikalar Komisyonu Başkanı Mücteba Zünnur'un da olduğu 23 milletvekili, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Masume İbtikar, Sağlık Bakan Yardımcısı İreç Herirçi ve Kum Tıp Üniversitesi Rektörü Muhammed Rıza Kadir de yer alıyor. İran'ın önde gelen din adamlarından ve eski Vatikan Büyükelçisi Hüccetülislam Hadi Hüsrevşahi ve Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi Üyesi Muhammed Mirmuhammedi ise virüs nedeniyle hayatını kaybetti.


son dakika son dakika haber