İran: Savaş istemiyoruz ancak savaşa hazırlıklıyız

AA
ABD İran İsrail haberleri İran
İran: Savaş istemiyoruz ancak savaşa hazırlıklıyız

İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, savaş ve provokasyon istemediklerini ancak bu tür eylemlere karşı da hazırlıklı olduklarını söyledi.

İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, resmi ziyaret için geldiği Irak'ta Uluslararası Bağdat Havalimanı'nda İran basınına açıklamalarda bulundu.

Erakçi, "Savaş ve provokasyon istemiyoruz. Ancak her türlü savaşa veya provokasyona karşı da tamamen hazırlıklıyız. Bölgeyi herhangi bir savaş felaketinden uzaklaştırmak için Irak hükümetiyle istişare çabamızı sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Erakçi, Irak hükümeti, halkı ve dini mercii Ayetullah Ali es-Sistani'nin Gazze ve Lübnan'daki savaşı reddetmesi ve her iki halka yönelik desteğini takdirle karşıladıklarını kaydetti.

ABD İSRAİL’E SAVUNMA SİSTEMLERİ VEREREK KENDİ ASKERLERİNİN GÜVENLİĞİNİ TEHLİKEYE ATIYOR

Erakçi, X sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında ise, "ABD, İsrail'e rekor miktarda silah teslim ediyor. Şimdi de askerlerinin hayatlarını tehlikeye atıyor ve onları füze sistemlerini işletmek için İsrail'de konuşlandırıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Bölgede topyekun bir savaşın çıkmaması için son günlerde büyük çaba sarf ettiklerini belirten İranlı Bakan, "Halkımızı ve çıkarlarımızı savunma konusunda kırmızı çizgimizin olmadığını da açıkça söylüyorum." ifadelerini kullandı.