İran'ın 'yanlışlıkla' düşürdüğü uçaktaki iki genç çiftin hikayesi herkesi üzdü

İran'ın 'yanlışlıkla' düşürdüğü uçaktaki iki genç çiftin hikayesi herkesi üzdü

İran'ın 176 kişinin hayatını kaybettiği Ukrayna Havayollarına ait Boeing 737 tipi yolcu uçağını "yanlışlıkla" düşürdüğünü açıklamasının ardından tüm dünyanın tepki gösterdiği olayda İranlı yeni evli iki genç çiftin hikayesi dünya basınında yankı uyandırdı

Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gitmek üzere Tahran Uluslararası İmam Humeyni Havalimanı'ndan havalanan Boeing 737 tipi yolcu uçağı, 8 Ocak Çarşamba sabahı kalkıştan kısa süre sonra düşmüş, uçakta bulunan 82 İranlı, 63 Kanadalı, 11 Ukraynalı, 10 İsveçli, dört Afgan, üç Alman ve üç İngiliz, toplam 176 kişiden kurtulan olmamıştı.

İran Genelkurmay Başkanlığı ise, Ukrayna Havayollarına ait yolcu uçağının "hassas askeri bir noktanın" üzerinden geçerken "insani hata" sonucu hava savunma sistemi tarafından yanlışlıkla düşürüldüğünü bildirdi.

İran'ın 'yanlışlıkla' düşürdüğü uçaktaki iki genç çiftin hikayesi herkesi üzdü - Resim : 1

YENİ EVLENEN İKİ GENÇ ÇİFTİN DRAMI...

Kanada'nın Montreal kentindeki Concordia Üniversitesi'nde tanışan Sara Mamani ile Siavash Ghafouri-Azar, okulun en prestijli bölümlerinden olan mühendislik fakültesini bitirmişti. Her ikisi de çalıştıkları alanda tanınıyordu. Bir süre sonra birlikte yaşamaya başlatan çift, yakın zamanda Montreal'de bir ev satın almışlardı. Ailelerinin tanışması için İran'da bir düğün yapmak isteyen çift Kanada'dan İran'a gitti. Ailelerinin de katıldığı törenle evlenen çift, düğünlerinden yalnızca birkaç gün sonra Kiev aktarmalı olarak Kanada'ya gitmek üzere Ukrayna Havayolları'na ait uçağa binmişti, ancak ne yazık ki düşürülen uçakta hayatlarını kaybettiler. 

Sosyal medyada ve yerel basında yer alan fotoğraf ve videolar ise yaşanan dramı gözler önüne serdi. Çiftin sadece bir hafta önce aileleri ve yakın dostlarıyla eğlendiği düğün salonunda, akrabaları ve yakınlarının aynı düğün salonunda bu kez ağıtlar yakıp dua ederken gözyaşları içinde görüldü.

Çekilen videolarda genç çifte ait düğün gününden kalma bir kartonetin yer alması dikkat çekti. 

BİR DİĞER EVLİ ÇİFT DE HAYATINI KAYBEDENLER ARASINDAYDI

Bir diğer İranlı çift Arash Pourzarabi ve Pouneh Gorji de yeni yılın ilk günü evlenmiş, Kanada'ya dönüyorlardı. Tahran'da bilgisayar mühendisliği mezunu olan çift, yüksek lisans öğrenimi için 2017 yılında Kanada'ya yerleşmişleri. Arkadaşlarının "Birlikte son derece huzurluydular, gerçekten çok güzel bir çiftti" dedikleri genç çift de düşen uçakta ne yazık ki hayatını kaybetti. 

İran uçak ukrayna