İngiltere'den vatandaşlarına 'Lübnan'dan ayrılın' çağrısı "Sizi acil durumda tahliye edemeyebiliriz"

İngiltere Lübnan Dünya haberleri
İngiltere'den vatandaşlarına 'Lübnan'dan ayrılın' çağrısı "Sizi acil durumda tahliye edemeyebiliriz"

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Lübnan'da bulunan vatandaşlarına ülkedeki durumun istikrarsız olduğunu ve daha da kötüleşebileceğini gerekçe göstererek ülkeden ayrılmalarını tavsiye etti.

İngiltere, Lübnan'daki vatandaşlarını ülkeyi terk etmelerini tavsiye etti. İngiltere, Lübnan'daki istikrarsız durumun daha da kötüye gidebileceğini belirtti. 

"LÜBNAN'DAKİ DURUM İSTİKRARSIZ VE KÖTÜYE GİDEBİLİR"

İngiltere Dışişleri Bakanlığınca yayımlanan güncel seyahat uyarısında, "Lübnan'da durum istikrarsız ve hızlıca kötüye gitme potansiyeli bulunuyor." ifadesi kullanıldı.

"TİCARİ SEFERLER SÜRERKEN AYRILMANIZI ÖNERİYORUZ"

Bu ülkede bulunan İngiliz vatandaşlarına yönelik seyahat uyarısında, "Ticari seferler bulunuyorken ayrılmanızı öneriyoruz." denildi.

"SİZİ ACİL BİR DURUMDA TAHLİYE EDEMEYEBİLİRİZ"

Uyarıda ayrıca, şunlar kaydedildi:

"Yolculuk öncesi uçuş durumunuzu kontrol edin. Seyahat belgelerinizin geçerli olduğundan emin olun. Sizi acil bir durumda tahliye edemeyebiliriz." ​​​​​​​

10 EKİM'DEKİ UYARIDA "ZORUNLU OLMADIKÇA SEYAHAT ETMEYİN" DENİLMİŞTİ

İngiltere, 10 Ekim'de yayımladığı seyahat uyarısında "Lübnan'a zorunlu olmadıkça seyahat edilmemesini, Litani Nehri'nin güneyindeki yerlere ise hiçbir şekilde seyahat edilmemesini tavsiye ediyoruz." ifadelerine yer vermişti.

İSRAİL VE LÜBNAN SINIRINDA ÇATIŞMALAR 8 EKİM'DEN BERİ DEVAM EDİYOR

İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalar 7 Ekim tarihinden bu yana sürüyor. İsrail-Lübnan sınırında ise 8 Ekim'den bu yana sürenh İsrail ordusu ile Hizbullah arasındaki çatışmalarda 30 Hizbullah üyesinin yanı sıra İslami Cihad Hareketi’nden 6, Hamas’tan 3, Hizbullah destekli Sünni Direniş Tugayı mensuplarından 2 kişi öldü, 1'i gazeteci 4 sivil hayatını kaybetti.

Lübnan tarafından düzenlenen saldırılarda da 3 İsrail askeri ve bir İsrailli sivil yaşamını yitirdi.

 

 

Kaynak: AA

İngiltere Lübnan Dünya haberleri İsrail filistin