İngiltere Taşkın Daşdan'ı konuşuyor... İngiliz turistten milyonluk miras!

Türkiye İngiltere
İngiltere Taşkın Daşdan'ı konuşuyor... İngiliz turistten milyonluk miras!

İngiliz Charles Courtney yıllarca Türkiye'de tatil yapıyordu. Burada arkadaş olduğu otel çalışanı Taşkın Daşdan'a hayatının şokunu yaşattı. Hayatını kaybeden Courtney, servetinin büyük bölümünü Daşdan'a bıraktı

İngiliz Charles Courtney yıllardır tatilini Kuşadası’ndaki bir otelde geçirirdi. Otelin en eski çalışanlarından biri, 1990’daki açılışından bu yana aynı yerde 31 yıldır görev yapan bellboy Taşkın Daşdan ile bu seyahatler sırasında arkadaş oldular. Müşterilerle iletişimi çok iyi olan Taşkın Daşdan, Charles Courtney ile yakın arkadaş olmuştu. Hatta Charles Courtney, Taşkın Daşdan’ın çocuklarının eğitimi için maddi yardımda bile bulunmuştu.

Daşdan, hayatının şokunu ise bu yıl yaşadı. Yıllardır aynı otele tatile gelen İngiliz turist Charles Courtney, mirasında servetinin büyük bölümünü Taşkın Daşdan’a bıraktı.

İngiltere Taşkın Daşdan'ı konuşuyor... İngiliz turistten milyonluk miras! - Resim : 1

Charles Courtney bu yılın başında hayatını kaybetti. Mirası açıklandığında ise ailesi şaşkına döndü, çünkü mirastaki en büyük pay, Taşkın Daşdan’a bırakılmıştı. 'Küçük bir servet' olarak belirtilen mirasın miktarı açıklanmadı ancak Taşkın Daşdan’ın ömür boyu çalışmasına gerek olmayacak kadar yüksek olduğu belirtildi. Charles Courtney’in, otelin diğer çalışanlarına da mirasından pay bıraktığı öğrenildi.

Taşkın yaptığı açıklamada, "Bize kendi ailesinin bir parşasıymışız gibi davrandı, hatta çocuklarımın eğitimine bile katkıda bulundu. Duygulandık tabii ki. Otelde de herkese eşit davranırız, turist gibi değil, aile gibi davranırız" ifadelerini kullandı. 

Daşdan, çocuklarının eğitimine katkıda bulunan Charles'a minnettar olduğunu, ancak bunun dışında bir şey beklemediğini söylerken, "Charles öldükten sonra İngiltere'den bize mirasının büyük bir kısmını bıraktığını söyleyen telefon aldık" dedi. 

Taşkın işini çok sevdiğini, çalışmaya devam etmek istediğini söyledi. Aynı zamanda yaşlı adamın otele geldiğinde hep kaldığı 'Charlie'nin odası' olarak bilinen 401 numaralı odanın kendisi ve arkadaşlarına Charles'ı hatırlatacağını sözlerine ekledi. 

Courtney'in aynı yıl vefat etmesinin ardından 2017 yılında Daştan ve 10 arkadaşına İngiltere'den mektup geldi. Mektubu açan çalışanlar, Courtney'in kendilerine para gönderdiğini görünce duygu dolu anlar yaşadı.

Taşkın Daştan, yılda 2 kez otele gelen Courtney ile arkadaşlıklarının 1997 yılında başladığını, eşinin 2004 yılında vefat etmesinin ardından 2014 yılına kadar tek başına tatile gelmeye devam ettiğini söyledi.

Courtney ile iyi bir arkadaşlık kurduğunu aktaran Daştan, "Her sabah benim bulunduğum bölüme gelir, 'günaydın' derdi. Ben de ona her daim kahvaltıda neler yemesi gerektiğini söylerdim. Sağlığıyla ilgili endişe etmem onun çok hoşuna gidiyordu. Belli aralıklarla da yanına uğrar herhangi bir ihtiyacının olup olmadığını sorardım." ifadelerini kullandı.

Hastanede yaptıkları sohbeti unutamadığını vurgulayan Daştan, "Kendisi çok esprili ve sevecen birisiydi. Bize hastanede bir espri yaparak çocuklarımızın eğitimi için bir şeyler bırakmak istediğini söyledi. Ben de çok ciddiye almamıştım önceleri. Ta ki konsolosluktan gelen mektuba kadar. Benim gibi bu tesiste çalışan arkadaşıma da yine küçük miktarlarda bir şeyler bıraktı." diye konuştu.

Daştan, mirasından kendisine yaklaşık 50 bin lira ayıran Courtney'in her yıl düzenli olarak geldiği 401 numaralı odaya da otel yönetimi tarafından "Charles" adının verildiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Global TV

türkiye İngiltere