İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock'u istifaya götüren öpüşme görüntüsü nasıl sızdırıldı?

İngiltere
İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock'u istifaya götüren öpüşme görüntüsü nasıl sızdırıldı?

Koronavirüs salgını boyunca salgını kontrol alma konusunda sıkça eleştirilen, ardından eşini aldattığı öpüşme görüntüleri ortaya çıkan İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock'un ofisteki görüntüsünün nasıl sızdırıldığına yönelik İngiltere iç istihbarat teşkilatı MI5 harekete geçti

Evli ve üç çocuk babası olan İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock'un The Sun’ın elde ettiği görüntülerde evli danışmanı Gina Coladangelo ile Sağlık Bakanlığı binasında öpüştüğü anlar kameraya yansıdı. Fotoğrafların 6 Mayıs'ta çekildiği iddia edildi. Gina Coladangelo, geçen yılın mart ayında Hancock'un danışmanı olarak çalışmaya başlamıştı.

'SOSYAL MESAFE KURALLARINI ÇİĞNEDİM' DEDİ AMA İSTİFADAN KAÇAMADI

Matt Hancock ortaya çıkan görüntülerin ardından, 'insanları hayal kırıklığına uğrattığını' kabul etti ve sosyal mesafe kurallarını çiğnediği için özür diledi. Ancak İngiliz medyasında ve dünya basınında manşetlere taşınan ve tepkilerin çığ gibi büyüdüğü görüntüler sonrası Matt Hancock istifa etti. 

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın ofisinden bir sözcü, Johnson'ın Sağlık Bakanı Hancock'un özrünü kabul ettiğini ve Başbakan’ın "konunun kapandığını düşündüğünü" aktardı. Johnson'ın sözcüsü, Başbakan’ın Hancock’a güveninin tam olduğunu da sözlerine ekledi.

Gazetedeki fotoğrafı gören bakanın 14 yıllık eşi Martha Hancock (44) dün evi terk etti. Martha Hancock’un üzgün yüz ifadesi dikkati çekti.

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock'u istifaya götüren öpüşme görüntüsü nasıl sızdırıldı? - Resim : 1

ÜNİVERSİTEDEN TANIŞIYORLAR

Evli ve üç çocuk annesi olan 43 yaşındaki Coladangelo, geçtiğimiz yıldan bu yana Hancock’un danışmanları arasında yer alıyor. İngiliz basını, Coladangelo ve Hancock’un tanışıklıklarının geçmişe dayandığını, Oxford Üniversitesi’nde öğrenci oldukları dönemde arkadaş olduklarını yazdı.

Evli sevgililer, İngiliz hükümetinin merkezi olarak bilinen, sağlık bakanlığının da yer aldığı Whitehall Sarayı’nın koridorunda öpüşürken fotoğraflandı. 42 yaşındaki bakanın öpüştüğü 43 yaşındaki Gina Coladangelo, Oliver Bonas adlı giyim markasının kurucusu ve şirketin CEO’su milyoner Oliver Tress’in eşi. Ayrıca üç çocuk annesi.

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock'u istifaya götüren öpüşme görüntüsü nasıl sızdırıldı? - Resim : 2

İSTİHBARAT SIZDIRILAN GÖRÜNTÜLER İÇİN HAREKETE GEÇTİ

İngiltere iç istihbarat teşkilatı MI5 güvenlik ihlali konusunda kabinede yaşanan endişeler üzerine harekete geçti. Matt Hancock ve danışmanını filme alan CCTV kamerasının, iç soruşturma devam ederken tedbir gereği siyah bantla kapatıldığı bildirildi. 

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock'u istifaya götüren öpüşme görüntüsü nasıl sızdırıldı? - Resim : 4

Sağlık ve Sosyal Bakım Bakanlığı, görüntülerin medyaya nasıl sızdırıldığına ilişkin bir iç soruşturma başlatırken, ofise güvenlik kamerasının neden kurulduğu da araştırılıyor. Ayrıca kameranın en az 2017 yılından beri orada olduğu ortaya çıktı. Bir polis kaynağı, görüntülerin şantaj konusunu gündeme getirdiğini söyledi. Sağlık Bakanı'nın odasında kameranın yer almasının görüntülere belgelerin yansıması durumunda İngiltere'ye zarar vermek amacıyla kullanılabileceği iddiaları da gündeme geldi. 

Kaynak: Haber Global TV

koronavirüs İngiltere İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock MI5