İngiliz Sağlık Bakanı Matt Hancock'un ilişki skandalı! Eşini danışmanıyla aldattı

İngiltere

Koronavirüs salgını boyunca salgını kontrol alma konusunda sıkça eleştirilen ve son günlerde İngiltere Başbakanı Boris Johnson'un 'umutsuz vaka' dediği iddialarının merkezindeki isim olan İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock'un adı bu kez eşini aldatma haberlerine karıştı

Evli ve üç çocuk babası olan İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock'un The Sun’ın elde ettiği görüntülerde evli danışmanı Gina Coladangelo ile Sağlık Bakanlığı binasında öpüştüğü anlar kameraya yansıdı. Fotoğrafların 6 Mayıs'ta çekildiği iddia edildi. 

Gina Coladangelo, geçen yılın mart ayında Hancock'un danışmanı olarak çalışmaya başlamıştı. Britanya İşçi Partisi, iddiaların ardından hükümetin "görevin kötüye kullanımı" iddialarını araştırması gerektiğini söyledi. 

'SOSYAL MESAFE KURALLARINI ÇİĞNEDİM'

Matt Hancock az önce yaptığı açıklamada, ortaya çıkan görüntülerin ardından istifa etmeyi düşünmediğini söylerken, 'insanları hayal kırıklığına uğrattığını' kabul etti ve sosyal mesafe kurallarını çiğnediği için özür diledi. Ancak Sağlık Bakanı'nın eşini aldatmasına yönelik hiçbir açıklama yapmaması dikkat çekti.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın ofisinden bir sözcü, Johnson'ın Sağlık Bakanı Hancock'un özrünü kabul ettiğini ve Başbakan’ın "konunun kapandığını düşündüğünü" aktardı. Johnson'ın sözcüsü, Başbakan’ın Hancock’a güveninin tam olduğunu da sözlerine ekledi.

İngiliz medyasında yer alan haberlere göre, evli ve 3 çocuk babası Hancock ve danışmanı Coladangelo'nun samimi görüntüleri 6 Mayıs tarihinde Sağlık Bakanlığı binasında çekildi.

İngiliz Sağlık Bakanı Matt Hancock'un ilişki skandalı! Eşini danışmanıyla aldattı - Resim : 1

ÜNİVERSİTEDEN TANIŞIYORLAR

Evli ve üç çocuk annesi olan 43 yaşındaki Coladangelo, geçtiğimiz yıldan bu yana Hancock’un danışmanları arasında yer alıyor. İngiliz basını, Coladangelo ve Hancock’un tanışıklıklarının geçmişe dayandığını, Oxford Üniversitesi’nde öğrenci oldukları dönemde arkadaş olduklarını yazdı.

Hancock’un salgınla mücadele döneminde karıştığı bu ihanet skandalına karşı nasıl bir açıklama yapacağı İngiltere’de merakla bekleniyor.

İngiliz Sağlık Bakanı Matt Hancock'un ilişki skandalı! Eşini danışmanıyla aldattı - Resim : 2

EŞİ ÇIKAN HABERLERİN ARDINDAN GÖRÜNTÜLENDİ

Sağlık Bakanı Matt Hancock'un 15 yıllık eşi Martha Hancock ise bu sabah, çıkan haberlerin ardından evinden çıkarken görüntülendi. Aldatılan kadının kameralara mutsuz bir şekilde gülümsediği görülürken, yüzüğünün parmağında olduğu da dikkat çekti. Bakanın eşi, ardından köpeğini gezdirerek uzaklaştı. 

BORİS JOHNSON'UN 'UMUTSUZ VAKA' DEDİĞİ ÖNE SÜRÜLDÜ

Başbakan Johnson'ın eski Başdanışmanı Dominic Cummings, Johnson'ın, Sağlık Bakanı Hancock'un Kovid-19 salgınıyla mücadele çabalarını "tamamen umutsuz vaka" olarak nitelendirdiğini öne sürmüştü.

Cummings, Başbakanlık ve Hancock'un "geçen yılki başarısızlıkları hakkında defalarca yalan söylediğini" iddia ettiği uzun bir blog yazısı yayımlamıştı. Eski danışman, yazısına geçen sene salgının başlarında Johnson'la yaptığı WhatsApp yazışmalarından ekran görüntülerini de eklemişti.

Bunlardan birinde Johnson'ın, İngiltere'nin Kovid-19 test kapasitesini artırma konusunda Hancock'un eylemlerine ilişkin küfür de içerecek şekilde "tamamen umutsuz vaka" diye yazdığı görülmüştü.

27 Nisan'da olduğu belirtilen başka bir yazışmada ise Johnson'ın kişisel koruyucu ekipmanları tedarik etme görevini Sağlık Bakanı'ndan alıp Başbakan Yardımcısı Michael Gove'a verip veremeyeceğini merak ettiği öne sürülmüştü.

Kasım 2020'de Başdanışmanlık görevinden ayrılan Cummings, geçen ay 7 saat süren oturumda milletvekillerinin, hükümetin salgınla mücadelesi hakkındaki sorularını yanıtlandırmıştı.

Cummings, Başbakan'ın yeniden karantinaya gitmek yerine "cesetlerin üst üste yığılmasını görmeyi yeğleyeceğini" söylediğini iddia etmişti.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Sağlık Bakanı Matt Hancock'un yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele çabalarını "tamamen umutsuz vaka" olarak nitelediği iddialarının ardından "Matt Hancock'a güvenim tam." dedi.

Kaynak: Haber Global TV

koronavirüs Matt Hancock İngiltere