İngiltere Kraliçesi 2'inci Elizabeth'in buruk doğum günü: Bu yıl törenler yok!

İngiltere Kraliçe Elizabeth
İngiltere Kraliçesi 2'inci Elizabeth'in buruk doğum günü: Bu yıl törenler yok!

Her yıl şölen havasında bir kutlamayla yeni yaşına giren ve geçtiğimiz gün 73 yıllık eşi Prens Philip'i son yolculuğuna uğurlayan İngiltere Kraliçesi 2'nci Elizabeth 95 yaşına bastı.

İngiltere Kraliçesi 2'nci Elizabeth, bu yılki doğum gününü buruk kutluyor.  Kraliçe'nin her yıl görkemli etkinliklerle kutlanan doğum günününü, 73 yıllık eşi Edinburgh Dükü Prens Philip’in ölümü nedeniyle sönük geçiyor.

Eşi Philip'in ölümünden sonra ilk doğum gününü kutlayacak olan Kraliçe, eşinin yasını tutmaya devam ederken bazı geleneklere katılmayacak. Kraliçe ve diğer kraliyet ailesi üyeleri genellikle yeni fotoğraflarını halkla paylaşarak doğum günlerini kutlarken, Buckingham Sarayı'nın da her yıl olduğu gibi Kraliçe'nin doğum günü için bir fotoğraf paylaşmayacağı belirtildi. 

 

İngiltere Kraliçesi 2'inci Elizabeth'in buruk doğum günü: Bu yıl törenler yok! - Resim : 1

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Kraliçe 2'inci Elizabeth'in 95'inci yaş gününü sosyal medyadan yaptığı paylaşımla kutladı. Johnson, Kraliçe’ye iyi dileklerini ileterek, "Başbakan olarak ona hizmet etmekten gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı.

Saray, Kraliçe'nin doğum gününü "sessiz bir şekilde" geçireceğini duyurdu. 

Kraliçe'nin resmi doğum günü ise bu yıl 12 Haziran'da kutlanacak. 12 Haziran'daki "Trooping the Colour" isimli doğum gününde geçit töreninin yapılıp yapılmayacağı henüz belirlenmedi. Geçen yıl geleneksel tören, pandemi nedeniyle kısıtlamalar altında gerçekleştirmişti. Etkinlikte, Britanya ve Milletler Topluluğu ordu alayları tarafından sergilenen bir askeri tören sergileniyor. 69 yıldır tahtta oturan Kraliçe II. Elizabeth ülkenin tahtta en uzun süre oturan monarkı unvanını taşıyor.

 

Kaynak: DHA

İngiltere Kraliçesi 2'nci Elizabeth