Kraliçe'nin ölmesi halinde neler yapılacak? Sızdırılan gizli plan İngilizleri ikiye böldü

İngiltere Kraliçe Elizabeth
Kraliçe'nin ölmesi halinde neler yapılacak? Sızdırılan gizli plan İngilizleri ikiye böldü

ABD merkezli Politico gazetesinin İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in ölmesi halinde gerçekleştirilecek "gizli" planı sızdırdığı haberi İngilizleri kızdırırken, bazıları ise çıkan haberle alay etti

Politico editörü Alex Wickham tarafından yayımlanan 'Londra Köprüsü Operasyonu' belgelerine göre, Kraliyet Ailesi'nin internet sayfası Kraliçe'nin ölümünü doğrulamak için siyaha çevrilecek. Hükümet sayfalarında da siyah bir bayrak gösterileceği belirtildi. Hükümetin sosyal medya sayfaları zorunlu olmadığı sürece paylaşımda bulunmayacak.

Sızdırılan plana göre hükümetin, Kraliçe'nin ölümünün duyurulmasından 10 dakika sonra bayrakları yarıya indirmezse halkı kızdırabileceğinden, hatta çağrıda bulunmak zorunda kalabileceğinden duyduğu endişeden bahsediliyor. 

Planlara göre Kraliçe'nin tabutu bir tören ile Buckingham Sarayı'ndan Westminster'daki saraya taşınacak. Tabut burada 3 gün 23 saat boyunca ziyarete açık olacak. Hatta VIP biletler satışa sunulacak. Kraliçe, diğer saraylardan birinde ölürse, Buckingham Sarayı'na götürülecek. Cenazesi ise ölümünden 10 gün sonra Westminster Abbey'de gerçekleştirilecek. 

Devlet cenazesinin on gün süreceği ve Kraliçe'nin öldüğü gün yas ilan edileceği, ancak bankaların tatil edilmeyeceği not edildi. Ölüm, hafta içinde yaşanırsa çalışanlarına izin verip vermeyeceğine işverenler karar verecek.

Daha önce Britanya Başbakanı'na haberin bir memur tarafından, "Londra Köprüsü düştü" koduyla verileceği belirtilmişti. 

Sızdırılan planda, dünyanın yerinden pek çok insanın Kraliçe Elizabeth'in cenaze törenine gelmek için Londra'ya akın edeceği, turistlerle dolup taşacağı endişesini de ortaya koydu. 

Sosyal medya kullanıcıları ise bugün çıkan habere farklı tepkiler verdi. İngilizlerin bir kısmı çıkan habere 'bayat' tepkisi verirken, bazıları da ayrıntıların komik olduğunu söyledi. "Olası bir pandemiye karşı bu kadar plan yapmasaydık" denilirken, bir başkası, "Kraliçe'nin ölümü karşısında bankadan bir tatil bile koparamıyoruz" diyerek alay etti. 

 

Kaynak: Haber Global TV

Politico İngiltere Kraliçe 2. Elizabeth