İngiltere'de durum vahim! Hayatını kaybedenlerin sayısı rekora koşuyor

İngiltere'de durum vahim! Hayatını kaybedenlerin sayısı rekora koşuyor

İngiltere İçişleri Bakanı Priti Patel, koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında ülke genelinde ev partilerine katılanlara 800 pound para cezası kesileceğini duyurdu.

Koronavirüs salgını nedeniyle zor günler geçiren İngiltere’de salgınla mücadele kapsamında ev partilerini organize eden ve katılanlara para cezası vermeye hazırlanıyor. İngiltere İçişleri Bakanı Priti Patel katıldığı çevrimiçi basın toplantısında, koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında ülke genelinde ev partilerine katılanlara 800 pound para cezası kesileceğini duyurdu. Patel, bu cezanın yasa dışı olarak 15’ten fazla kişini bir araya geldiği ev partilerinde uygulanacağını belirterek, suç tekrarı halinde para cezasının 6 bin 400 pounda kadar çıkacağını aktardı.

Bakan Patel, ev partisini organize eden kişilere ise 10 bin pound para cezası kesileceğini açıklarken, "Bilim açıktır. Bu tür sorumsuz davranışlar halk sağlığı için bir tehdit oluşturmaktadır. Az sayıda kişi başkalarını riske atarken beklemeyeceğiz" dedi.

Çevrimiçi basın toplantısına katılan Ulusal Polis Şefleri Konseyi Başkanı Martin Hewitt ise yaptığı açıklamada, Patel'in duyurusunu memnuniyetle karşıladığını belirtti. Ev partilerini 'tehlikeli ve sorumsuzca' olduğunu ifade eden Hewitt, cezalardaki artışın 'caydırıcı' olacağını umduğunu aktardı.

İNGİLTERE'DE SON 1 AYDIR CAN KAYIPLARI ARTIYOR

İngiltere Sağlık Bakanlığının dünkü açıklamasına göre, son 24 saatte 1610 kişinin hayatını kaybetmesiyle, salgının başından bu yana en yüksek günlük can kaybı kaydedilmişti. Ancak son 24 saatte İngiltere'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 1820 kişi hayatını kaybetti.

Toplam ölüm sayısı 91 bin 470'e çıkarken özellikle son bir aydaki ölümler karanlık bir tablo sunuyor. Ülkede 19 Aralık 2020'de 534 olan ve 21 Aralık 2020'de 215'e düşen virüse bağlı günlük ölüm sayıları, o tarihten sonra sürekli artış gösterdi.

 

HER 30 SANİYEDE 1 VAKA

Virüsün hızlı bir şekilde yayılması, hastaneleri de zorluyor. Ulusal Sağlık Servisi (NHS) İcra Kurulu Başkanı Simon Stevens, 17 Ocak'ta Sky News'e yaptığı açıklamada, ülkede hastanelerin ve sağlık çalışanlarının "aşırı baskı" altında olduğunu belirtti.

Noel'den itibaren ülke genelindeki yatan hasta sayısında 15 bin artış görüldüğünü aktaran Stevens, bu sayının 30 büyük hastanedeki yatakların tamamını doldurmaya eşdeğer olduğunu söyledi.

Stevens, İngiltere'de her 30 saniyede bir hastanın Kovid-19 nedeniyle hastanelere kabulünün yapıldığını aktardı.

Sağlık Bakanlığının açıklamasına göre de Kovid-19 nedeniyle 37 bin 946 kişinin hastanelerde tedavisi sürüyor, bunlardan 3 bin 916'sı yoğun bakımda bulunuyor.

BORIS JOHNSON: ÇOK ERKEN

Ülkede Kovid-19'un daha hızlı yayılan bir türünün ortaya çıkmasının ardından vakalar ve can kayıplarında ciddi artışlar görülmeye başlanmıştı. Bunun üzerine ülke, 5 Ocak'tan itibaren yeniden karantinaya girmiş, Başbakan Boris Johnson halktan sokağa çıkmamalarını istemişti.

Johnson, Kovid-19 salgını nedeniyle hastanelerin ve yoğun bakım servislerinin her zamankinden daha fazla baskı altında olduğunu bildirmişti.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, koronavirüs vakalarının artması nedeniyle Aralık ayında ugyulamaya konan sıkılaştırılmış kısıtlamalara ilkbaharda son verileceğini söylemek için 'çok erken' olduğunu ifade etti.

 

Kaynak: AA