İngiltere'de 1 ton kokain kıyıya vurdu

İngiltere
İngiltere'de 1 ton kokain kıyıya vurdu

Almanya'nın Bavyera eyaletine bağlı Erding kentindeki bir lojistik şirketinin organik atık konteynerinde milyonlarca Euro değerinde kokain bulunmasının ardından, İngiltere'nin Doğu Sussex bölgesinde su geçirmez torbalara koyulmuş ve can yeleklerine bağlanmış 960 kilogram kokain ele geçirildi

İngiltere’de NCA’den yapılan açıklamada, uyuşturucu maddelerin Doğu Sussex bölgesinde Hastings ve Newhaven arasında kıyıya vurduğu ifade edildi. Açıklamada, uyuşturucu madde kokainin bulunduğu paketlerin su geçirmez torbalara koyulduğu ve can yeleklerine bağlandığı belirtildi.

NCA, ele geçirilen kokainin 80 milyon pound (954 milyon TL) değerinde olduğunu duyurdu. Uyuşturucu maddelerin taşınma istikametini ve nereden geldiğini belirlemek üzere soruşturma başlatıldığı bildirildi.

İngiltere'de 1 ton kokain kıyıya vurdu - Resim : 1

Kurumun, uyuşturucuların bulunduğu Sussex bölgesinin sorumlusu Martin Grace, "Numune alındı incelenmek üzere. Kokain olduğu belirlendi ama daha ayrıntılı inceleme yapılacak. Güney Amerika’dan buraya hangi rota izlenmiş, nereye yollanıyormuş, paketler nasıl kıyıya vurmuş bunları da polisle işbirliği yaparak araştıracağız. İşin içindeki kaçakçılar için büyük bir kayıp olduğu kesin." iifadelerini kullandı. 

Grace, pazartesi sabahı önce Hastings’te, sonra New Heaven sahilinde uyuşturucuların bulunduğunu, ekipler tarafından güvenli bir yere taşındığını söyledi.

 

Kaynak: DHA

Bavyera Erding İngiltere kokain