Almanya'da muz kartonlarının içinden milyonlarca Euro değerinde kokain çıktı

Almanya'da muz kartonlarının içinden milyonlarca Euro değerinde kokain çıktı

Almanya'nın Bavyera eyaletine bağlı Erding kentindeki bir lojistik şirketinin organik atık konteynerinde milyonlarca Euro değerinde kokain bulundu.

Almanya'nın Bavyera eyaletine bağlı Erding kentinde bir lojistik şirketinin çalışanları, organik ayık konteynerinden yabancı maddeleri ayırırken kokain buldu.

Erding polisi, kokainin piyasa değerinin 1 milyonun üzerinde olduğunu açıklarken, gümrük yetkilileri ise konteynerde ele geçirilen kokainin Ekvador üzerinde Hollanda'ya, daha sonra Almanya'ya gönderildiğini belirtti.

Almanya'da muz kartonlarının içinden milyonlarca Euro değerinde kokain çıktı - Resim : 1

Bir gümrük sözcüsü, polis ve gümrük memurlarının bütün kutuları aradıklarını, ancak bulamadıklarını söyledi. Sözcü, "Menşe ülkedeki ambalajda bir hata yapıldığını ve kokainin aslında başka bir ülkeye yönelik olduğunu varsayıyoruz. Aksi takdirde, yetkililer daha fazlasını bulurlardı." dedi. 

Kokainin muz kartonlarının içerisine yerleştirildiği ifade edilirken, kartonlardan bin 150'sinin marketlere dağıtıldığı aktarıldı. Marketlere dağıtılan kartonlarda kokain olup olmadığı araştırılıyor.

Kaynak: Haber Global TV

Almanya Erding kokain