İngiltere Başbakanı Johnson hakkında bir yurt dışı seyahatiyle ilgili soruşturma başlatıldı

İngiltere Boris Johnson
İngiltere Başbakanı Johnson hakkında bir yurt dışı seyahatiyle ilgili soruşturma başlatıldı

İngiltere Başbakanı Boris Johnson hakkında soruşturma başlatıldı. Johnson'ın tatil amaçlı bir yurt dışı seyahatinin ücretini kimin ödediği ve bu konuda parlamentonun doğru bilgilendirilip bilgilendirilmediği soruşturuluyor.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Karayipler tatili nedeniyle soruşturuluyor.

Johnson hakkında, 2019 Noel'inde nişanlısı Carrie Symonds ile Karayipler tatilini kimin ödediği konusunda soruşturma başlatıldı.

KARAYİPLER TATİLİ İNCELENİYOR

Independent'ın haberine göre, Parlamento Standartlar Komiseri Kathryn Stone, milletvekillerinin iş ahlakına dair olası bir ihlali incelemekte olduklarını doğruladı.

Başbakan Johnson, İngiliz parlamentosuna yaptığı açıklamada, 26 Aralık-5 Ocak tarihlerinde kaldıkları villanın 15 bin sterlinlik ödemesinin iş insanı David Ross tarafından yapıldığını söylemişti. Ross'un sözcüsü ise Johnson'ı yalanlamıştı.

Ayrıca, villanın sahibinin Ross olmadığı kaydedildi.

KURALLARI İHLAL ETTİĞİ SONUCUNA ULAŞILIRSA ÖZÜR DİLEYEBİLİR

Soruşturmada, Johnson'ın kuralları ihlal ettiği sonucuna varılırsa özür dilemesi istenebilir.

Ancak ihlalin ciddi olduğu tespit edilirse Başbakan, parlamentodan geçici olarak uzaklaştırmadan ihraca kadar değişen yaptırımlar için komiteye sevk edilebilir.

EV YENİLEME SORUŞTURMASI

Tatille ilgili usulsüzlük iddiasının yanı sıra İngiltere Başbakanı Johnson, 'ev yenileme' konusunda da gündemde.

Johnson ve Muhafazakar Parti'nin, Downing Street’teki başbakanlık konutunun yenilenmesiyle ilgili seçim kanununu ihlal edip etmedikleri konusunda soruşturmaya tabi tutulacağı belirtilmişti.

Kaynak: AA

Boris Johnson İngiltere