Yasaklar geri geliyor: 6'dan fazla kişi bir araya gelemeyecek!

Yasaklar geri geliyor: 6'dan fazla kişi bir araya gelemeyecek!

Geçtiğimiz gün 107 günde görülen en yüksek günlük vaka sayısının kaydedildiği İngiltere'de salgının yeniden yükselişe geçmesiyle hükümet bazı bölgelerde kısıtlamaları artırma kararı aldı

Can kayıpları ve vaka artışlarının yaşandığı İngiltere'de hükümet yeni önlemler aldı. 14 Eylül Pazartesi gününden itibaren 6'dan fazla kişinin bir araya gelmesi yasaklanacak. 

Okul, işyeri, düğün ve cenazeler yasak kapsamına girmezken, kurallara uymayanlar 100 ila 3 bin 200 sterline kadar para cezasına çarptırılacak.

Sağlık Bakanı Matt Hancock, "İnsanların durumun ciddiyetini anlaması, virüse karşı geçşek davranmaması açısından kuralları sertleştirmemiz gerekiyordu. Tabii ki bu kurallar insan hayatını korumak için" ifadelerini kullandı. 

Uzmanlar ani yükselişin nedeni olarak kuralların fazla gevşemesini gösterirken, bölgesel kısıtlamalar da devam ediyor. Ülkenin Kuzeybatısındaki Bolton kentinde ise sınırlı sokağa çıkma yasağı getirildi.

İngiltere'de şu ana kadar 41 bin 586 can kaybı görüldü. Ülkede 8 Ağustos - 6 Eylül tarihlerinde günlük ortalama yeni vaka sayısı 1500 oldu. 

 

Kaynak: Haber Global TV

İngiltere koronavirüs karantina kısıtlama haberler