İlham Aliyev: Erdoğan ile dostluğumuz bölge istikrarı için çok önemli

İlham Aliyev Azerbaycan

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile kişisel dostluğumuz bölgesel kalkınma ve istikrar açısından çok önemli bir faktör" dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Şuşa'da düzenlenen Şuşa Küresel Medya Forumu'nda yabancı gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Aliyev, "Azerbaycan ve Türkiye halkları arasındaki ilişkiler uzun yıllara dayanan dostluk ve kardeşlik bağlarına dayanıyor. Bu durum ülkelerimizin gelişmesi ve birbirimize destek olmamız için mükemmel bir temel sağlıyor" dedi.

Aliyev, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile kişisel dostluğumuz bölgesel kalkınma ve istikrar açısından çok önemli bir faktör" ifadelerini kullandı. 

Aliyev, şöyle devam etti:

"İkinci Karabağ savaşının ilk saatlerinden itibaren Türkiye hükümeti ve halkı bizimle omuz omuza durdu. 44 gün boyunca kardeşlerimizden o manevi desteği hissettik. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin tutumunu defalarca kamuoyuna açıkladı ve diğer hükümet yetkilileri de konuyla ilgili görüşlerini dile getirdiler. Bu bizim için büyük bir manevi ve siyasi destek oldu.

 

 

"Cumhurbaşkanı Erdoğan ile kişisel dostluğumuz bölgesel kalkınma ve istikrar açısından çok önemli bir faktör. Azerbaycan ve Türkiye halkları arasındaki ilişkiler uzun yıllara dayanan dostluk ve kardeşlik bağlarına dayanıyor. Bu durum ülkelerimizin gelişmesi ve birbirimize destek olmamız için mükemmel bir temel sağlıyor."

ERMENİSTAN'A MESAJ

Ermenistan'a da mesaj gönderen Aliyev, Erivan'ın 30 yıl süren saldırganlık politikasının sona erdirildiğini söyledi ama tedbiri elden bırakmadıklarını vurguladı

 

Aliyev, "Karabağ savaşının sonucuna rağmen unutmamalıyız ki Ermenistan'da hala rövanşist fikirlere sahip kişiler bulunuyor" diye konuştu. 

Aliyev, Azerbaycan ordusunun 3 yıl önceye kıyasla çok daha güçlü olduğunun da altını çizdi. 

Kaynak: Haber Global TV

İlham Aliyev Recep Tayyip Erdoğan Azerbaycan