İlham Aliyev anlattı, Mehriban Aliyeva görüntüledi... Kurtarılan topraklara ilk ziyaret!

İlham Aliyev Azerbaycan

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, işgalden kurtarılan topraklarda Azerbaycan bayrağını öpüp göndere çekti. Eşi, Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Mehriban Aliyeva da ona eşlik etti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan'ın ağır yenilgiye uğratıldığı çatışmaların ardından cephe bölgesini ilk kez ziyaret etti. Aliyev'e eşi , Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Mehriban Aliyeva da eşlik etti. Her ikisi de kamuflajlıydı. Aliyev cephe bölgesinde büyük coşkuyla karşılandı. Hep bir ağızdan "Karabağ" sloganları atıldı. 

İlham Aliyev ve Mehriban Aliyeva, Füzuli bölgesinin Horadiz kasabasına gitti. Coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandılar. Aliyev halkın sevincini paylaşmak için aracını durdurdu. Ardından kurtarılan topraklara doğru yola çıktılar. Aracı kullanan İlham Aliyev anlattı, yan koltukta oturan Mehriban Aliyeva görüntüledi. Aliyeva, o görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı.

İlham Aliyev anlattı, Mehriban Aliyeva görüntüledi...  Kurtarılan topraklara ilk ziyaret! - Resim : 1

İlham Aliyev, yol boyunca yıkılan evlere, köylere dikkat çekti: 

“Düşmanın yol boyunca dağıttığı köyleri görünce nasıl vahşi bir düşmanla karşı karşıya olduğumuz belli oluyor. Bunları gördükçe bir kez daha sadece toprak bütünlüğümüzü yeniden sağladığımıza değil, vahşi düşmanı yok ettiğimize emin oluyoruz. Dünyada çok savaşlar oldu, bugün de bir çok yerde işgal devam ediyor, ama bu kadar gaddar, insanlık dışı düşmanla kimsenin karşı karşıya olduğunu düşünmüyorum. Bizim tarihi zaferimiz Ermeni faşizmi üzerinde kazanılmış bir zafer. Zaferimiz hakkın, adaletin yerini alması. 16 Kasım benim hayatımda özel bir tarih olarak kalacak. Çünki bir kaç dakikadan sonra kadim mimari eser olan Hudaferin Köprüsü'ne yaklaşacağız. Bu dağlar artık bizim. Hep bizim oldu. Hudaferin Köprüsü'ne gidiyoruz. Hudaferin Köprüsü ileridedir. Bunlarda vahşi düşman tarafından yıkılan Azerbaycan vatandaşlarına ait evlerdir.”

İlham Aliyev anlattı, Mehriban Aliyeva görüntüledi...  Kurtarılan topraklara ilk ziyaret! - Resim : 2

Aliyev, kurtarılan şehirlerdeki iç acıtan manzarayı anlattı. Şehirlerin yerle bir edilmesine dikkat çekti: “Bakın, bakın... Menfur düşman Cebrail şehrini ne hale getirmiş. Bütün dünya bunu görsün. Görsün ve bilsin nasıl bir vahşi düşmanla karşı karşıyayız. Büyün binaları dağıttılar, yağmaladılar.”

İlham Aliyev ve Mehriban Aliyeva, Cebrail şehrinin merkezinde araçdan indi. Oradaki manzara da yol boyunca gördüklerinden farklı değildi: 

“Burasıdır Cebrail şehrinin merkezi. Bir tane bile sağlam bina yok. Yalnız orada askeri üs inşa etmişler. Bütün altyapı, evler, binalar, okullar, kamu binaları hepsi söküldü. Uluslararası mahkemelerde cevap verecekler. Uluslararası kurumlar, uzmanlar gelecek. 30 yıl boyunca bize verilen zarar hesaplanacak. Kelbecer'in dağında, ormanlarında ağaçları kesen, binaları, okulları yakan düşman buna da cevap verecek.”

İlham Aliyev ve Mehriban Aliyeva, kadim Hudaferin Köprüsü'ne de gitti. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev kurtarılan topraklarda Azerbaycan bayrağını öpüp göndere çekti.

Kaynak: Haber Global TV

İlham Aliyev