İki Premier Lig futbolcusunun çalınan arabaları konteynerden çıktı!

İngiltere Otomobil
İki Premier Lig futbolcusunun çalınan arabaları konteynerden çıktı!

İngiltere'de, iki Premier Lig futbolcusuna ait çalıntı araçlar, Dubai'ye gönderilecek bir konteynerde bulundu. 

Ferrari ve Range Rover Sport marka lüks araçlar, isimleri açıklanmayan ancak aralarında 100'den fazla uluslararası şapka bulunan iki oyuncuya ait. Çalıntı araçlar, Essex Polis birimi tarafından bu yıl içinde ele geçirilen 16 milyon sterlinden fazla değerdeki araç ve parçalar arasında yer alıyor.

Essex Polisinin çalıntı araç istihbarat birimi (SVIU), araçların komşu ilçelerden çalındığını ancak Thurrock'taki London Gateway Limanından Dubai'ye taşınmak üzere nakliye konteynerlerinde bulunduğunu açıkladı. 

Toplamda 517 araç ya da parça ele geçirilirken polis, hırsızların denizaşırı ülkelere gönderildikten sonra İngiltere'deki değerinin iki ya da üç katı ödeme almayı umuyor olabileceklerini söyledi.

Futbolculardan biri arabasına kavuşmak için ekibin üssüne geldi. SVIU'dan Polis Memuru Phil Pentelow şunları söyledi: "Kendisi gerçekten müteşekkirdi ve gösterdiğimiz çaba karşısında şaşkındı. Belli ki arabası onun için çok değerliydi ve polisten gördüğü hizmetten çok etkilendi. Takımımın en büyük rakiplerinden birinde oynamasına rağmen, iyi bir adamdı ve ayakları yere basıyordu. Ona yardım etmek güzeldi."

SVIU, araba hırsızlarının çalıntı araçları piyasa değerinin çok altında bile olsa hızlı bir şekilde satmaya, parçalara ayırmaya ya da aracın tamamını veya parçalarını Orta Doğu ve Afrika'ya göndermeye çalışabileceğini söyledi.

Hırsızlar ya da çalıntı araç sahipleri, sahte ya da klonlanmış kimlikler kullanarak bu araçları İngiltere'deki durumdan habersiz kişilere de satabiliyor. Bu araçlar başka suçlulara da verilebiliyor.

Bu yaz, bu tür hırsızlıkların arkasındaki çeteler, SVIU, yol polisliği ve müfettişlerin katıldığı Kontak Operasyonu'nda hedef alındı.

Polis, aile salonlarından süper arabalara kadar her şeyin yüzlerce kurbana iade edildiğini söyledi.

Polis, sürücülere araçlarını iki kez kilitlemeye ve kontrol etmeyi öneriyor. Çünkü insanların hala araçlarını kilitlemeden bırakarak risk yaratıyor.

Polis ayrıca direksiyon kilidi kullanılmasını ve marka ve modelin güvenlik açıkları hakkında bilgi edinmek için internetteki videolara bakılmasını tavsiye ediyor. 

 

Kaynak: Haber Global TV

Premier Lig Dubai çalıntı otomobil otomobil İngiltere