Hollanda Tahran büyükelçiliğini pazar günü kapatacak

Hollanda İran Dünya haberleri
Hollanda Tahran büyükelçiliğini pazar günü kapatacak

Hollanda tarafından yapılan açıklamada Tahran’daki Büyükelçiliğinin yarın önlem amacıyla kapatılacağı kaydedildi. Öte yandan Hollanda hükümeti, İsrail ile İran arasında tırmanan gerilim nedeniyle vatandaşlarına, "İsrail'e acil olan seyahatleri erteleyin" tavsiyesinde bulundu.

İran-İsrail arasında tansiyonun yükselmesiyle bölgede gerilim artıyor. Alman Havayolu Lufthansa ve Avusturya Havayollarının Tahran’daki uçuşlarını durdurma kararının ardında Hollanda’nın Tahran Büyükelçiliğinin kapatılacağını duyurdu. Hollanda Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İran ve İsrail arasında artan gerilime atıfta bulunularak Hollanda'nın Tahran'daki Büyükelçiliğinin tedbir amacıyla yarın kapalı olacağı belirtildi. Açıklamada, büyükelçiliğin pazartesi günü açılıp açılmayacağına ise daha yarın karar verileceği aktarıldı.

"İSRAİL'E ACİL SEYAHATLERİ ERTELEYİN" TAVSİYESİ

Hollanda hükümeti, İsrail ile İran arasında tırmanan gerilim nedeniyle vatandaşlarına, "İsrail'e acil olan seyahatleri erteleyin" tavsiyesinde bulundu.

Hollanda Dışişleri Bakanlığınca yapılan yazılı açıklamada, seyahat tavsiyesi kırmızı olan İsrail-Gazze sınırı ve İsrail'in Mısır, Lübnan ve Suriye sınırları dışındaki İsrail bölgelerine seyahat tavsiyesinin turuncu olduğu belirtildi.

Açıklamada, normalde acil olan seyahatlerin mümkün olduğu anlamına gelen turuncu koduna rağmen, "mevcut durum" nedeniyle İsrail’e yapılacak acil seyahatlerin ertelenmesinin tavsiye edildiği ifade edildi.

İran ile İsrail arasındaki gerilim nedeniyle, İsrail’deki güvenlik durumunun öngörülemediği belirtilen açıklamada, Gazze ve çevresinde ve İsrail ile Lübnan arasındaki bölgede roket, dron ile havan saldırıları yapıldığı kaydedildi.