Ölüm hastanesi: 1 günde 18 hasta hayatını kaybetti

Hindistan
Ölüm hastanesi: 1 günde 18 hasta hayatını kaybetti

Hindistan'ın batısındaki Maharashtra eyaletindeki yetkililer, devlet tarafından işletilen bir hastanede 24 saat içinde en az 18 hastanın ölmesi üzerine soruşturma başlatılması çağrısında bulundu.

Ölümler, ülkenin finans başkenti Mumbai'nin yaklaşık 25 km kuzey doğusundaki Thane, Kalwa'da bulunan Chhatrapati Shivaji Maharaj Memorial Hastanesi'nde meydana geldi.

Hastane bölgedeki tek büyük üçüncü basamak tıp merkezi konumunda.

Cuma akşamından itibaren 24 saat içinde, 13'ü yoğun bakım ünitesinde olmak üzere hastanedeki 18 hasta hayatını kaybetti.

Maharashtra Baş Bakanı Eknath Shinde, durumu talihsizlik olarak niteledi ve bağımsız bir soruşturma komitesi kurduğunu söyledi.

Shinde, "Hükümet olayı çok ciddiye aldı ve kapsamlı bir soruşturma yürütmek üzere Sağlık Müdürü başkanlığında bir komite atanacak. Rapora göre hareket edilecektir" dedi 

Ölenlerden 12'si 50 yaşın üzerindeydi. Yetkililer hastanede ölenler arasında 10 kadın ve sekiz erkek olduğunu söyledi.

Hastaların aileleri ihmal iddialarında bulundu ve oksijen yetersizliği olduğunu söylediler. Doktorların ve sağlık personelinin açığa alınmasını talep ettiler ve hükümetten tazminat istiyorlar.

Thane Belediye Komiseri Abhijit Bangar, hastaneye durumu kritik olan birkaç hastanın sevk edildiğini söyledi.

Bangar, "Hastalarda diğer durumların yanı sıra böbrek taşı, kronik felç, ülserli zatürre ve gazyağı zehirlenmesi komplikasyonları vardı" dedi ve ekledi: "Tedavi süreci araştırılacak ve ölenlerin yakınlarının ifadeleri kayıt altına alınacaktır. Bazı hastalar hastaneye diğer hastanelerden kritik bir durumda sevk edilmiştir."

Aynı hastanede 10 Ağustos tarihinde de beş hasta hayatını kaybetmişti.

Kaynak: Ajans Bizim

Hindistan sağlık haberleri hastane