Arda Güler ameliyat edildi... Real Madrid az önce duyurdu

Arda Güler Real Madrid İspanya La Liga
Arda Güler ameliyat edildi... Real Madrid az önce duyurdu

Son dakika haberine göre Real Madrid, Arda Güler'in sağ dizinden ameliyat edildiğini açıkladı.

Son dakika haberi... Real Madrid kulübünün web sitesinden yapılana açıklamaya göre bu sezon Fenerbahçe'den transfer edilen 18 yaşındaki Arda Güler, Real Madrid sağlık hizmetleri gözetiminde sağ dizinden artroskopik ameliyat oldu.

Açıklamada Arda Güler'in iyileşme sürecinin önümüzdeki günlerde başlayacağı belirtildi.

SAHALARA NE ZAMAN DÖNEBİLECEK?

AS gazetesi ameliyatın başarılı geçtiğini ve tahminen 6 hafta içinde oyuncunun sahalara dönebileceğini yazdı.

 Eğer her şey yolunda giderse Ara Güler, Atletico Madrid'le 24 Eylül'de oynanacak maça yetişecek.

Arda Güler, Real Madrid'in ABD kampında sakatlanmış ve hiçbir hazırlık maçında oynayamamıştı. Sakatlığın ciddiyeti anlaşılınca oyuncu Madrid'e gönderilmişti. Bir süredir konservatif tedaviyle iyileşmesi beklenen Arda'nın problemi çözülemeyince ameliyat kararı alınmıştı.

ARTROSKOPİK AMELİYAT NEDİR?

Diz, el veya ayak bileği, omuz, dirsek, kalça ve el gibi eklemlerdeki sorunların tanı ve tedavisinde kullanılan artroskopi, küçük bir kamera sistemi ile eklemlerin daha yakından ve daha net bir şekilde incelenmesine olanak veriyor. Minimal invaziv bir işlem olan artroskopi yöntemi ile  eklemlerde büyük kesiler açılmasına gerek kalmadan küçük deliklerden tüm cerrahi müdahaleler yapılabiliyor. Küçük kesi açılması hastaya daha hızlı iyileşme, daha az ağrı ve minimum kan kaybı ile küçük yara izi gibi avantajlar sağlıyor. Diz, kalça, ayak bileği, omuz, el bileği, dirsek hatta parmak eklemlerine bile uygulanabilen artroskopi işlemi sonrasında hastalar kısa sürede iş ve sosyal yaşamlarına geri dönebiliyor.

Kaynak: Haber Global TV

Arda Güler Real Madrid futbol La Liga