Hindistan'da havai fişek fabrikasında patlamada 10 kişi öldü

AJANS BİZİM
Hindistan
Hindistan'da havai fişek fabrikasında patlamada 10 kişi öldü

Hindistan'da bir havai fişek fabrikasında dün meydana gelen patlamada 10 kişi öldü, 15 kişi de yaralandı.

Hindistan polisi, patlamaya Tamil Nadu eyaletindeki fabrikanın deposunda çıkan yangının neden olduğunu duyurdu.

Polis yetkilileri, fabrikada çıkan yangının ardından meydana gelen patlamada 10 işçinin hayatını kaybettiğini, yaralanan 15 işçinin de hastaneye kaldırıldığını belirtti. Sebebi henüz bilinmeyen yangın kısa sürede kontrol altına alındı.

Hindistan'da havai fişek ve maytap fabrikalarında sık sık patlamalar olması yaygındır. Havai fişekler özellikle Hindu festivali Divali ve düğünlerde çok popülerdir. Ancak birçok fabrika temel güvenlik standartlarına uymamaktadır.

Yeni Delhi'de cuma bir boya fabrikasında meydana gelen ve bölgeyi sarsan patlamanın ardından çıkan büyük yangında on bir işçi hayatını kaybetmişti.

Bu ayın başlarında Hindistan'ın orta kesimindeki Madya Pradeş eyaletinde bir başka havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamanın dev bir yangını tetiklemesi sonucu sekiz kişi daha ölmüş ve 80 kişi de yaralanmıştı.

2019'da Yeni Delhi'de okul çantası ve ayakkabı üreten bir fabrikada çıkan yangında 40'tan fazla kişi hayatını kaybetmişti.

Hindistan'daki en kötü yangınlardan biri 1985 yılında kuzeydeki Haryana eyaletindeki bir okulda meydana gelmiş ve 258'i çocuk olmak üzere 442 kişi hayatını kaybetmişti.