Heyetler Doha'da bir araya geldi! Mısır'dan Gazze'de "2 günlük ateşkes" önerisi

İHA
Gündem haberleri Gazze İsrail
Heyetler Doha'da bir araya geldi! Mısır'dan Gazze'de "2 günlük ateşkes" önerisi

Katar'ın başkenti Doha'da, İsrail, ABD, Mısır ve Katar heyetleri, Gazze Şeridi'nde ateşkese ilişkin durmuş olan müzakerelere tekrardan başlatmak için bir araya geldi. Toplantı esnasında Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Gazze Şeridi’nde 2 günlük ateşkes önerisinde bulundu.

Mısır lideri Sisi, Gazze Şeridi'nde 2 günlük ateşkes teklifinde bulundu. 

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Gazze Şeridi’nde 2 günlük ateşkes önerisinde bulunarak, İsrailli esirlerin bazı Filistinli mahkumlarla takas edilmesini teklif ettiğini aktardı.

Katar’ın başkenti Doha’da İsrail, ABD, Mısır ve Katar, Gazze Şeridi’nde ateşkese ilişkin durmuş olan müzakereleri yeniden başlatmak üzere bir araya geldi.

Toplantı sürerken Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun ile Mısır’ın başkenti Kahire’de ortak basın toplantısı düzenleyen Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Gazze Şeridi’nde 2 günlük ateşkes önerisinde bulundu. Sisi, 2 günlük ateşkes sırasında 4 İsrailli esirin bazı Filistinli mahkumlarla takas edilmesini teklif ettiğini aktardı. Sisi, kalıcı bir ateşkese ulaşılması için geçici ateşkesin uygulanmasından sonraki 10 gün içinde müzakerelerin yeniden başlatılması gerektiğini söyledi.

Doha’daki görüşmede de kısa süreli bir ateşkesin ve esir takasının ele alınacağı öne sürüldü.