Herkes 3'üncü dalgayı konuşurken, İspanya'dan korkutan 4'üncü dalga açıklaması geldi

koronavirüs Mutasyonlu virüs
Herkes 3'üncü dalgayı konuşurken, İspanya'dan korkutan 4'üncü dalga açıklaması geldi

Tüm dünya koronavirüs ve mutasyonlu virüse karşı çare ararken, 3. dalganın yaşandığı haberleri de gelmeye devam ediyor. Ancak İspanya'dan korkutan bir açıklama yapılarak, salgında yeni vakaların yükselişe geçtiği belirtilerek 4'üncü dalgaya karşı uyarıda bulunuldu

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Kovid-19) salgınından en çok etkilenen ülkelerin başında gelen İspanya'dan 4'üncü dalga uyarısı geldi. İspanya Sağlık Bakanlığı Sağlık Uyarıları ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi Direktörü Fernando Simon, ülkede koronavirüs salgınının 4’üncü dalgasının mümkün olduğunu açıkladı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Simon, "İspanya’da salgında 4’üncü dalganın gerçekleşmesi mümkün. İspanya’daki aşılanma kampanyasının göstereceği ilerleme olası bir 4’üncü dalganın meydana gelmesini önlemede kritik bir rol alacak" denildi.

İspanya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında son 24 saatte 141 kişinin hayatını kaybettiği, 4 bin 962 yeni vaka tespit edildiği bildirildi.

 

İSPANYA’DA SON DURUM

Sağlık Bakanlığının güncellediği Kovid-19 verilerine göre, salgında toplam can kaybı 72 bin 565'e, vaka sayısı ise 3 milyon 200 bin 24'e çıktı. Kovid-19'dan kaynaklanan yüksek günlük ölü sayılarının devam ettiği İspanya'da, 141 ölü ile ocak ayından bu yana ikinci kez (10 Mart'ta 123) 150'nin altında can kaybı açıklandı. 

Ülkede en fazla günlük yeni vaka ve can kaybı tespit edilen bölgenin, önlemlerin en çok gevşetildiği başkent Madrid olması dikkati çekti.

Kovid-19'dan dolayı 25 Ekim'den bu yana ülke genelinde olağanüstü hal (OHAL) uygulayan İspanya'da, merkezi hükümetle koordinasyonlu bir şekilde yerel yönetimlerin aldıkları önlemlerle yeni vaka sayıları ve can kayıpları yüksek seviyelerden aşağıya çekilmişti.

Hükümet, ülke genelinde uygulanan gece sokağa çıkma yasağı, salgının yoğun görüldüğü yerlerde bölgesel karantina ve özerk yönetimler arası serbest dolaşım kısıtlamalarının Paskalya tatilinin (27 Mart-4 Nisan) sonuna kadar, Balear ve Kanarya Adaları bazı konularda muaf bırakılarak ülke genelinde devam etmesi kararı almıştı.

 

Kaynak: DHA

koronavirüs mutasyonlu virüs İspanya 4'üncü dalga