Hem Hollywood hem NFL yıldızı Jim Brown hayatını kaybetti

2023 yılında hayatını kaybeden ünlüler Hayatını kaybetti Hollywood ABD
Hem Hollywood hem NFL yıldızı Jim Brown hayatını kaybetti

Amerikalı ünlü oyuncu ve Amerikan futbolu yıldızı Jim Brown, 87 yaşında hayatını kaybetti.

Aslında bir Amerikan futbolu efsanesi olan ancak onlarca yıl Hollywood'da da oyuncu olarak boy gösteren Jim Brown, 87 yaşında Los Angeles'ta hayatını kaybetti.

Sinemaya yaptığı katkının yanı sıra Cleveland Browns formasıyla 9 sezon NFL'de ter döktü.

NFL'de birçok rekora imza atan Brown, 2002'de Sporting News tarafından tarihin en iyi profesyonel Amerikan futbolcusu seçilmişti.

50'li yıllarda sporcu olarak öne çıkan Brown, döneminin en baskın oyuncusu olmanın yanı sıra kültürel bir figürdü de. ABD'deki sivil haklar hareketine katkısıyla da hatırlanıyor.

Sinemada ilk rolünü 1964 yılında Rio Conchos filminde oynadı. 3 yıl sonra Brown, Robert Aldrich'in The Dirty Dozen filminin bir parçası oldu. Bu rolü sayesinde elde ettiği başarı onu 60'ların sonu ile 80'ler arasında birinci sınıf bir sinema oyuncusu haline getirdi.

1968'ed El Casto'nun başrolündeydi. Burt Reynolds, Raquel Welch gibi yıldızlarla Western filmlerinde rol aldı.

1970'te El Condor'da izlediğimiz Brown, 80'lerde de TV yapımlarında boy gösterdi. Arnold Schwarzenegger'le birlikte de rol aldı. 90'larda onu Mars Attack filminde izledik. Ayrıca Spike Lee'nin A Bad Move filminde izledik.

1999'da Brown, eşinin arabasına kürekle zarar verdiği için birkaç ay hapis yatmıştı. Hayatı boyunca çeşitli saldırı ve tecavüz iddialarıyla iham edildi ancak büyük bölümünden aklandı.

Kaynak: Haber Global TV

hayatını kaybetti 2023 yılında hayatını kaybeden ünlüler NFL ABD sinema Hollywood