Haydar Aliyev, Ankara'da unutulmadı: Törende Aliyev'in liderliği anlatıldı

Azerbaycan Ankara Türkiye

Azerbaycan'ın ulusal lideri Haydar Aliyev, 20. ölüm yıl dönümünde Ankara'da adını taşıyan parkta anıldı. Törende Haydar Aliyev'in liderliği anlatıldı.

Azerbaycan'ın ulusal lideri Haydar Aliyev, ölüm yıl dönümünde Ankara'da düzenlenen törende anıldı. Haydar Aliyev'in adını taşıyan parkta, Aliyev Anıtı'na çelenk konuldu. Azerbaycan'a zor günlerde liderlik eden Haydar Aliyev'in halkın büyük sevgisini kazandığının altı çizildi.

2003 yılında hayata veda eden Haydar Aliyev, ölüm yıl dönümünde Ankara'da da unutulmadı. Aliyev'in adını taşıyan parkta, anma töreni düzenlendi.

Türkiye Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Şamil Ayrım, Haydar Aliyev'in zor bir dönemde büyük işler başardığının altını çizdi.

Ayrım, "Azerbaycan'ın zor günlerinde ortaya çıkarak hem uluslararası camiada hem ekonomik olarak hem bölgesinde lider ülke olarak parlamasını sağlamıştır. Bir taraftan sıkıntıları ortadan kaldırırken diğer taraftan da ordusunu ekonomisinin güçlü olmasını arzu etmişti modern bir ordu teşkil etti" dedi.

Türkiye Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu'nun Azerbaycanlı Başkanı Ehliman Emiraslanov da Haydar Aliyev'in Türk dünyası için önemine dikkat çekti.

Haydar Aliyev'i anma törenine Azerbaycan'dan gelip Türkiye'de eğitim gören askerler de katıldı.

Kaynak: Haber Global TV