Havalimanında faciadan dönüldü: Aynı piste aynı anda inip aynı anda kalktılar

AJANS BİZİM
Havalimanında faciadan dönüldü: Aynı piste aynı anda inip aynı anda kalktılar

Hindistan’da Mumbai'nin Chhatrapati Shivaji Maharaj Uluslararası Havalimanı, cumartesi sabahı neredeyse korkunç bir kazaya sahne oluyordu.

Hint düşük maliyetli havayolu şirketi IndiGo'ya ait bir Airbus A320neo, Air India'ya ait aynı model bir uçağın kalkmakta olduğu piste indi.

Sosyal ağlarda yaygın olarak paylaşılan olay yeri videosu, iki uçağın birbirine ne kadar yakınlaştığını gösteriyor. India TV News'in haberine göre olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Videoda, Air India uçağının pistten havalandığı sırada arkadan gelen IndiGo uçağının piste teker koyduğu ve iki uçak arasında sadece birkaç yüz metrelik mesafe olduğu görülüyor.

Hindistan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturmada, iki Airbus'ın aynı anda havalimanının 27 numaralı pistinde bulunmasına neyin yol açtığının belirlenmesine çalışılıyor.

Yetkililer, olaya karışan personelin aktif hava trafik kontrol görevlileri listesinden çıkarıldığını açıkladı. Yönetim ayrıca, böyle bir durumun bir daha asla yaşanmaması için elinden gelen her şeyi yapacağına ilişkin güvence verdi.

İniş aşamasındaki uçak Indore'den (Hindistan) gelirken, kalkış yapan uçak Thiruvananthapuram'a (Hindistan) gidiyordu.

IndiGo'dan yapılan açıklamada, gelen uçağın bu piste iniş yapmasına izin verildiği belirtilirken, Air India'nın da pilotuna kalkış için yeşil ışık yakıldığı bildirildi.